Verstappen vyhral posledný šprint sezóny F1 v Brazílii pred Norrisom a Pérezom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Verstappen vyhral posledný šprint sezóny F1 v Brazílii pred Norrisom a Pérezom

Max Verstappen triumfoval vo štvrtom zo šiestich tohtoročných šprintov F1.
Max Verstappen triumfoval vo štvrtom zo šiestich tohtoročných šprintov F1.Profimedia
Posledný šprint sezóny Formuly 1 v Brazílii vyhral istý trojnásobný majster sveta Max Verstappen (26). Holandský jazdec Red Bullu porazil na trati v Sao Paule Landa Norrisa z McLarenu (23) o viac ako štyri sekundy, tretí skončil Verstappenov mexický tímový kolega Sergio Pérez (33). Hlavné preteky sa uskutočnia v nedeľu o 18:00.

Verstappen triumfoval vo štvrtom zo šiestich tohtoročných šprintov. Pred Brazíliou bol úspešný aj v USA, Rakúsku a Belgicku. Rodák z Hasseltu si tento víkend môže pripísať 52. víťazstvo v F1, čím by sa v historickom rebríčku osamostatnil na štvrtom mieste od legendárneho Francúza Alaina Prosta. Zároveň bude útočiť na svoje 17. víťazstvo v sezóne v pretekoch, do ktorých bude štartovať z pole position, čím by posunul svoj vlastný rekord.

O Verstappenovom triumfe sa rozhodlo hneď po štarte. V prvej zákrute sa dostal pred víťaza kvalifikácie Norrisa a až do konca kontroloval vedenie. Norris sa neskôr prepadol za krajana Georgea Russella, ale nakoniec si počas skrátených 24-kolových pretekov vybojoval späť druhé miesto. Russell skončil štvrtý.

"Bolo dôležité dostať sa dopredu hneď po štarte. Samotný úvod nebol vôbec úžasný, ale druhá časť bola veľmi dobrá," povedal Verstappen do televíznych kamier po pretekoch.

"Na tejto trati navyše odchádzajú pneumatiky veľmi rýchlo, takže 24 kôl je na jednej sade veľa. Snažili sme sa udržať vyrovnané časy na kolo a myslím, že sa nám to celkom podarilo," dodal Verstappen.

Bodovo si v šprinte pomohol tretí Pérez, ktorý si upevnil druhé miesto v priebežnom poradí šampionátu. Pred Britom Lewisom Hamiltonom z Mercedesu má 24-bodový náskok. Sedemnásobný majster sveta Hamilton finišoval siedmy.

"Samozrejme, je to dôležité, ale ešte dôležitejšie je, aby som si toto tempo udržal. Celkovo sme mali veľmi úspešný deň," uviedol Pérez.