Zmeny hneď po úvodných pretekoch. Alpine vymenoval troch nových riaditeľov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Zmeny hneď po úvodných pretekoch. Alpine vymenoval troch nových riaditeľov
Alpine počas predsezónnej prezentácie monopostu.
Alpine počas predsezónnej prezentácie monopostu.Reuters
Tím Alpine, ktorý je vlastnený Renaultom, v pondelok oznámil ďalšie zmeny v manažmente. Nové tváre nahradili technického riaditeľa Matta Harmana a šéfa aerodynamiky Dirka de Beera, ktorí opustili tím Formuly 1 po neúspešnom začiatku sezóny.

Spoločnosť Alpine vo svojom vyhlásení uviedla, že obaja sa rozhodli odísť a hľadať nové výzvy. Tromi novými technickými riaditeľmi sú Joe Burnell pre inžinierstvo, David Wheater pre aerodynamiku a Ciaron Pilbeam pre výkon. Všetci sa budú zodpovedať riaditeľovi tímu Brunovi Faminovi, ktorý v auguste minulého roka prevzal funkciu dočasného šéfa po odchádzajúcom Otmarovi Szafnauerovi a teraz ju zastáva natrvalo.

V priebehu dvoch týždňov minulého leta opustila továreň v Enstone celá najvyššia vrstva - výkonný riaditeľ Laurent Rossi, spomínaný Szafnauer, športový riaditeľ Alan Permane a technický riaditeľ Pat Fry. Koncom roka 2023 odišiel aj bývalý riaditeľ Davide Brivio, ktorý sa vrátil do MotoGP. 

Tím skončil v roku 2022 celkovo štvrtý a v minulej sezóne sa prepadol na šieste miesto. Ročník 2024 odštartoval minulú sobotu v Bahrajne s oboma vozidlami v zadnom rade štartového roštu. Esteban Ocon nakoniec v pretekoch obsadil 17. priečku a Pierre Gasly pozíciu číslo 18. Alpine uviedol, že pondelkové zmeny prišli "po období neuspokojivých výsledkov", v ktorom nesplnili niekoľko kľúčových cieľov.

"Rozhodli sme sa urobiť tieto organizačné zmeny, pretože jasne vidíme, že nie sme tam, kde chceme a potrebujeme byť z hľadiska úrovne výkonnosti. Je čas urobiť ďalší krok z hľadiska organizácie a ľudí," povedal Famin.

"Nová trojstupňová štruktúra s tromi technickými riaditeľmi, z ktorých každý sa špecializuje na inú oblasť, prinesie lepšiu spoluprácu v našich technických oblastiach a prispeje k dosiahnutiu výkonnosti od tovární až po pretekársku trať. Plne dôverujem schopnostiam Joea, Davida a Ciarona, že budú úzko spolupracovať a prinesú tímu potrebnú výkonnosť a zlepšenia," dodal.