Rozhodlo iba 64 tisícin, z triumfu na VC Nemecka MotoGP sa teší Jorge Martín

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Rozhodlo iba 64 tisícin, z triumfu na VC Nemecka MotoGP sa teší Jorge Martín

Jorge Martín poráža Bagnaiu a vyhráva Veľkú cenu Nemecka MotoGP.
Jorge Martín poráža Bagnaiu a vyhráva Veľkú cenu Nemecka MotoGP.AFP
Jorge Martín (25) dosiahol na Veľkej cene Nemecka veľkolepé víťazstvo, keď o 64 tisícin sekundy porazil majstra sveta a lídra poradia MotoGP Francesca Bagnaiu (26). Obaja jazdci bojovali o triumf do posledného centimetra, napokon sa tešil Španiel.

Takmer dva roky po svojom poslednom víťazstve mohol Jorge Martín opäť zdvihnúť ruky nad hlavu, aby oslávil víťazstvo vo Veľkej cene najvyššej kategórie. Pre španielskeho pretekára, ktorý vyhral aj sobotňajšie šprintové preteky, to bol skvelý víkend.

Štartoval šiesty, ale už na začiatku sa posunul o dve pozície vyššie a ešte pred dokončením prvého kola bol už druhý za Bagnaiom. Taliana, ktorý začínal z pole position, predbehol Jack Miller, ale majster sveta sa rýchlo dostal opäť do vedenia.

Vo štvrtom kole už Martin nečakal, aktivoval svoj režim "Martinátor" a dostal sa na prvé miesto, zatiaľ čo Bagnaia bojoval s Lucom Marinim o druhé miesto. Nedokázal si vytvoriť odstup, ale jeho stabilné tempo nakoniec zničilo Rossiho nevlastného brata, ktorý napokon zostal za Zarcom mimo pódia.

Miller, Martín a Bagnaia (zľava doprava) v Nemecku.
Miller, Martín a Bagnaia (zľava doprava) v Nemecku.AFP

Chýbal Marc Márquez, po zlomenine prsta z rozcvičky sa rozhodol nejazdiť. Počas pretekov odstúpil Brad Binder - Juhoafričan sa nachádzal na priebežnom treťom mieste, no spadol a odchádzal v bolestiach. 

V polovici pretekov bol Bagnaia v najlepšej forme a v 21. kole predbehol Martína. O tri kolá neskôr sa španielsky jazdec opäť dostal na čelo, ktorého sa už nevzdal. Počas predposledného okruhu došlo k dotyku motocyklov oboch súperov, zaobišlo sa to bez kolízie.

Španiel nakoniec na záverečnú rovinku vyrazil s miernym náskokom, ktorý mu umožnil vidieť šachovnicovú vlajku ako prvému. Martín tak v šampionáte zaostáva za Bagnaiom o 16 bodov. Tretí je Marco Bezzecchi so stratou 34 bodov.

Bagnaia a Martín sa po pretekoch zdravia.
Bagnaia a Martín sa po pretekoch zdravia.AFP