Jorge Martín ovládol šprint a VC Francúzska odštartuje z pole position

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Jorge Martín ovládol šprint a VC Francúzska odštartuje z pole position
Martín so skvelým víťazstvom v šprinte Moto GP na VC Francúzska.
Martín so skvelým víťazstvom v šprinte Moto GP na VC Francúzska.@88jorgemartin
Fanúšikovia sa na okruhu v Le Mans dočkali strhujúceho výkonu Jorgeho Martína (25) z Ducati v šprintových pretekoch Moto GP. Štartoval z druhého radu, ale predviedol skvelý výkon. Na druhom mieste skončil Binder (27). Pódium doplnil Bagnaia (26).

Práve adrenalín je hlavnou črtou pretekov Moto GP. V šprinte, v ktorom sa bojuje o dôležité pozície, nemajú pretekári čas na vydýchnutie. Martín si podobný typ pretekov užíva, čo vo Francúzsku v sobotu potvrdil vybojovanou pole position.

Skvelý štart Bagnaiu, ktorý vyrážal z prvej priečky, kontrastoval s pomalým, aký predviedol Márquez. Jorge Martín zaútočil zozadu a vyšlo mu to. Jack Miller sa dostal na tretiu pozíciu, no havaroval. O jedného kandidáta na boj o pódium tak bolo menej.

Desať kôl pred koncom Martín predbehol Bagnaiu. Taliansky jazdec na Ducati bol Španielom dostihnutý. Vedúcich pretekárov doplnili Marc Márquez a Brad Binder. Martín začal tlačiť ako o život a postupne sa vzďaľoval svojim súperom.

Martínovi únik vyšiel. Držal sa ho iba Binder, ale s odstupom jeden a pol sekundy. Márquez predbehol Bagnaiu a posunul sa na tretie miesto. Juhoafričan, Španiel a Talian Marini bojovali o tretie miesto na pódiu, zatiaľ čo Quartararo, miestna modla, počas pre neho katastrofálneho víkendu vypadol.

Martín nestratil koncentráciu, udržal si náskok a skvele zvíťazil pred Binderom. Pódium doplnil Bagnaia, úradujúci majster sveta a líder šampionátu. Marc Márquez bojoval o tretie miesto, ale po mesiaci a pol bol jeho výkon pozoruhodný. V nedeľu môže v pretekoch zamiešať kartami.