V Jereze s pole position Espargaró. Bagnaia piaty, Pedrosa s výborným časom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

V Jereze s pole position Espargaró. Bagnaia piaty, Pedrosa s výborným časom

Aleix Espargaró premiérovo v sezóne odštartuje z pole position.
Aleix Espargaró premiérovo v sezóne odštartuje z pole position.Profimedia
Jazdec tímu Aprilia Aleix Espargaró (33) bude na Veľkej cene Španielska v Jereze štartovať z pole position. V sobotnej kvalifikácii poznačenej dažďom zajazdil najrýchlejší čas.

Za Espargarom budú nasledovať Austrálčan Jack Miller z KTM a Jorge Martin z Pramac Ducati. Španiel mal na trati šťastie, keď sa dokázal vyhnúť zablúdenej mačke. V tréningu dokonca spadol.

"Bolo to bláznivé ráno," povedal. "Nanešťastie som sa neudržal na motorke. Keď som videl neskôr dážď, bol som trochu nahnevaný a sklamaný. Nakoniec som šťastný, pretože som všetko kontroloval až do posledného kola."

Obhajca titulu Francesco Bagnaia bude štartovať z piateho miesta za Bradom Binderom a pred divokou kartou KTM Danim Pedrosom. Bývalý šampión tried Moto3 a Moto2 ukázal, že zo svojho talentu nestratil vôbec nič, pričom Španiel dokonca ovládol úvodný piatkový tréning. Pedrosa má na svojom konte 31 víťazstiev vo Veľkých cenách MotoGP, ktoré nazbieral v priebehu dvanástich rokov pôsobenia na Honde.

"Malý samuraj" ukončil kariéru v roku 2018 a stal sa testovacím jazdcom KTM. Odvtedy sa zúčastnil len na jednom okruhu a to v roku 2021 v Rakúsku, kde skončil na 10. mieste. 

Líder celkového poradia Marco Bezzecchi odštartuje z 13. priečky, zatiaľ čo minuloročný víťaz etapy Španiel Alex Rins až z osemnástej. Quartararo bude štartovať zo 16. miesta a Mir z 20. Marc Márquez vynechá aj nedeľnú Veľkú cenu, keďže sa stále zotavuje z operácie palca na pravej ruke. 

Poradie kvalifikácie v Jereze.
Poradie kvalifikácie v Jereze.Motogp.com