Jediný tréning pred Veľkou cenou Číny vyhral Stroll, druhé miesto obsadil Piastri

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Jediný tréning pred Veľkou cenou Číny vyhral Stroll, druhé miesto obsadil Piastri
Stroll sa naladil na zvyšok víkendu.
Stroll sa naladil na zvyšok víkendu.Profimedia
Jediný tréning na Veľkú cenu Číny vozidiel Formuly 1 vyhral kanadský jazdec Lance Stroll (25) z Aston Martinu. Druhého Oscara Piastriho (23) z McLarenu porazil na trati v Šanghaji o 327 tisícin sekundy. Tretí skončil úradujúci majster sveta a líder priebežného poradia Max Verstappen (26) z Red Bullu. Piatkový program pokračuje o 9:30 SEČ kvalifikáciou na sobotný šprint.

Formula 1 sa do Číny vrátila po piatich rokoch, naposledy tam v roku 2019 zvíťazil Lewis Hamilton. Sedemnásobný majster sveta z Mercedesu skončil v tréningu na 18. mieste, rovnako ako jeho tímový kolega George Russell však jazdil na najtvrdšej zmesi pneumatík.

Tréning bol nakrátko prerušený pre horiacu trávu v blízkosti trate. Pozornosť pútal aj domáci jazdec Čou Kuan-jü zo Sauberu, ktorý skončil na 11. mieste. Na najrýchlejšieho Strolla stratil 1,324 sekundy.

Preteky v Číne sa konajú v upravenom formáte. Po piatkovej kvalifikácii na šprint bude nasledovať v sobotu od 5:00 SEČ skrátená jazda na 100 kilometrov. Až po nej príde kvalifikácia na hlavné preteky, ktoré sa uskutočnia v nedeľu od 9:00.