Dvakrát Aston Martin na pódiu? Také sú plány, vraví majiteľ Stroll pred VC Kanady

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Dvakrát Aston Martin na pódiu? Také sú plány, vraví majiteľ Stroll pred VC Kanady

Aston Martin má za sebou silný štart do sezóny.
Aston Martin má za sebou silný štart do sezóny.Reuters
Majiteľ tímu Aston Martin Lawrence Stroll (63) si myslí, že jeho syn Lance (24) aj Fernando Alonso (41) môžu tento víkend na domácej Veľkej cene Kanady v Montreale napriek dominancii Red Bullu skončiť na stupni víťazov.

Okruh im vyhovuje

Red Bull vyhral v tejto sezóne zatiaľ všetkých sedem pretekov - dvojnásobný majster sveta a minuloročný víťaz VC Kanady Max Verstappen päť a Mexičan Sergio Pérez dvoje.

Španiel Alonso sa v roku 2023 päťkrát dostal na pódium, ale Stroll, ktorý začal sezónu so zlomeným zápästím po cyklistickej nehode, ho pred dvoma týždňami v Barcelone porazil.

Stroll starší, ktorý vystúpil na podujatí Aston Martinu v New Yorku, pre agentúru Reuters uviedol, že cieľom je vidieť kanadského jazdca na pódiu v Montreale prvýkrát od roku 1996, keď Jacques Villeneuve skončil druhý.

"Presne také sú plány. Dúfajme, že sa na pódium dostanú dve autá. Naozaj tomu verím. Verím, že auto bude na montrealskom okruhu veľmi silné, nášmu autu veľmi vyhovuje. Veľmi sa teším domov a rovnako tak na skvelé preteky."

Rozbeh synovi trval dlhšie

Mercedes po Veľkej cene Španielska poskočil pred Aston Martin, ktorý používa ich motory, na druhé miesto celkového poradia. Stroll a Alonso boli šiesty a siedmy a bojovali s vyšším opotrebovaním pneumatík, než sa očakávalo.

Sedemnásobný majster sveta Lewis Hamilton z Mercedesu finišoval v Španielsku druhý a hoci tím stále doháňa stratu, v Kanade má hviezdnu bilanciu. Brit vyhral v Montreale rekordných sedemkrát a na okruhu Gillesa Villeneuva získal v roku 2007 prvé zo svojich 103 víťazstiev v kariére.

Lawrence Stroll poznamenal, že Aston Martin si uvedomuje svoje nedostatky z okruhu Catalunya.

"Verím, že do Kanady prinesieme riešenia a niektoré vylepšenia. Myslím si, že Lance v Barcelone ukázal, že teraz začína konkurovať. Trvalo to šesť alebo sedem pretekov, cíti sa lepšie. Verím, že do konca sezóny budú obaja jazdci vyrovnaní."

Alonso aj v roku 2026?

Majiteľ stajne vyzdvihol entuziazmus a motiváciu dvojnásobného majstra sveta Alonsa a povedal, že je to skvelý tímový kolega, od ktorého sa môže Lance učiť. Na otázku, či by Alonso mohol zostať v tíme aj v roku 2026, keď začne novú spoluprácu s motorom Honda, miliardár nič nevylúčil.

"Myslím si, že väčšina ľudí by nikdy neverila, že Fernando tu dnes bude. Pravdepodobne je trochu dlhé vidieť ho tu v roku 2026, ale nikdy nehovor nikdy," dodal.