Na čele II. ligy nič nové. Prešov aj Košice doma s tromi bodmi

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Na čele II. ligy nič nové. Prešov aj Košice doma s tromi bodmi

Erik Pačinda síce neskóroval, ale aj on drží Košice v hre o priamy postup do Fortuna ligy.
Erik Pačinda síce neskóroval, ale aj on drží Košice v hre o priamy postup do Fortuna ligy.FC Košice/Šimon Pavlišin
Futbalisti Tatrana Prešov potvrdili post lídra II. ligy, keď doma zdolali v dueli 25. kola ŠK Slovan Bratislava "B" 2:1. V tabuľke majú náskok štyri body na FC Košice, ktorý vyhral nad Slavojom Trebišov 2:0.

1. FC Tatran Prešov - ŠK Slovan Bratislava "B" 2:1 (2:1)

Góly: 16. Andrič, 45.+ Sokol – 11. Chobot (z 11 m)

ČK: 90.+ Habodasz (Slovan)

Líder tabuľky prehrával už po 11 minútach, keď ruku Jendreka vo vlastnej šestnástke potrestal z penalty Marián Chobot. Odpoveď prišla okamžite. Dragan Andrič využil svoje telo, zakryl si loptu, odstavil útočníka a z otočky vyrovnal. Ďalšie šance nepremenili zhodne Andrič, Matos a Dominik Sokol, ktorý si to vynahradil v nadstavenom čase. Po sérii rohových kopov si výborne nabehol a z voleja prekvapil Hrdinu.

Ďalšie góly nepadli, hoci príležitostí bolo viac ako dosť. Minuli Sokol, Matos, Horváth, Milunovič, nepresadili sa ani mladíci Slovana. Ich frustrácia vyvrcholila červenou kartou pre Samuela Habaodasza za poznámky na adresu hlavného rozhodcu.

FC Košice - Slavoj Trebišov 2:0 (1:0)

Góly: 29. J. Jakubko, 89. Liener

Košičania vlietli na súpera vo veľkom tempe. Nafiu na konci úvodnej desaťminútovky preloboval s gólmanom aj bránu. Jakub Jakubko prv neuspel so svojím strieľaným centrom, aby následne v 29. minúte hlavičkou spred malého vápna po rohovom kope otvoril skóre. Trebišovu ponúkol šancu na vyrovnanie Krivák. Kolesár to nevyužil, skúseného stopéra zachránil brankár Kira.

Poistka favorita dlho neprichádzala. Petrák netrafil prázdnu bránu, Ikuepamitan ukradol Jakubkovi druhý presný zásah, hostia zubami-nechtami zablokovali pokus Pačindu. Až úplne na konci stretnutia sa v šestnástke preštrikoval Erik Liener, ktorý strelou k bližšej žrdi uzavrel na 2:0.

MŠK Považská Bystrica - Spartak Myjava 2:4 (2:3)

Góly: 28. Gerebenic, 43. Slávik – 17., 41., 64. Copko, 45. Legnani

KFC Komárno - FK Dubnica 3:3 (1:1)

Góly: 30. Pastorek, 80. Saláta, 89. Bayemi – 26. Švec, 68. Adamec, 81. Bagrincev

Tabuľka II. ligy po sobotňajších dueloch 25. kola
Tabuľka II. ligy po sobotňajších dueloch 25. kolaFlashscore