Nairo Quintana po dopingovej kauze skončil v tíme Arkea-Samsic

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Nairo Quintana po dopingovej kauze skončil v tíme Arkea-Samsic
Cyklistu diskvalifikovali z tohtoročnej Tour de France.
Cyklistu diskvalifikovali z tohtoročnej Tour de France.Profimedia
Kolumbijčan (32) ukončil spoluprácu s tímom Arkea-Samsic po kauze s užitím liekov proti bolesti a následnej diskvalifikácie z Tour de France. Bývalý víťaz Giro d´Italia či Vuelty sa pritom v auguste dohodol s francúzskym celkom na novej zmluve do roku 2025.

Cyklista zameraný primárne na vrchárske etapy aktuálne čaká na odvolanie sa k Športovému arbitrážnemu súdu (CAS), ktorý bude skúmať jeho dodatočnú diskvalifikáciu z Tour de France. Počas 109. edície najslávnejších etapových pretekov objavili Nairovi Quintanovi dva pozitívne testy po tom, čo užil liek Tramadol. 

Od roku 2019 je jeho užívanie proti lekárskym predpisom Medzinárodnej cyklistickej únie (UCI). Napriek tomu ale nie je považovaný za doping. Od UCI tak zákaz činnosti nedostal. 

"V nasledujúcich sezónach už nebudem pokračovať v tíme Arkea-Samsic. Chcem sa za tie tri roky poďakoval. Absolvovali sme spolu množstvo pretekov. Niektoré sme vyhrali, iné prehrali. Všetky svoje skúsenosti som odovzdal a podarilo sa mi získať potrebné body, aby som doviedol celok do World Tour. Tým som splnil všetko, čo som sľúbil," uviedol 32-ročný cyklista.

Čo sa týka najbližších plánov, tie Quintana neprezradil. Isté je, že do konca aktuálnej sezóny sa v pelotóne nepredstaví. "Pre zdravotné problémy vynechám záver ročníka. Sezóna je pre mňa ukončená. Som čestný človek. Neurobil som nič zlé či nezákonné. Budem sa brániť," dodal na záver víťaz Gira (2014) a Vuelty (2016). Dvakrát obsadil striebornú priečku na Tour de France.