Najrýchlejších 100 bodov tímu NHL. Boston bez konkurencie, Pastrňák naháňa McDavida

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Najrýchlejších 100 bodov tímu NHL. Boston bez konkurencie, Pastrňák naháňa McDavida

Hokejisti Bostonu smerujú za dominantným triumfom v základnej časti NHL. Na fotke v strede Čech Jakub Lauko.
Hokejisti Bostonu smerujú za dominantným triumfom v základnej časti NHL. Na fotke v strede Čech Jakub Lauko. Profimedia
Hokejisti Bostonu Bruins nazbierali v prebiehajúcej sezóne NHL už 101 bodov. Pokoriť stobodovú hranicu sa im podarilo ako najrýchlejšiemu tímu v histórii súťaže. Potrebovali na to iba 61 zápasov, v ktorých vybojovali 48 víťazstiev. Priebežne najlepší tím v tomto ročníku dosiahol trojciferný počet bodov po domácom triumfe 7:1 nad Buffalom.

Pre Bruins to bolo už deviate víťazstvo po sebe, ktorým potvrdili svoju dominanciu v prebiehajúcej sezóne. Na čele súťaže a Východnej konferencie sú s 15-bodovým náskokom pred Carolinou. Vytvorením nového rekordu prekonali zápis Montrealu Canadiens zo sezóny 1976/77, ktorý potreboval na 100 bodov 62 duelov, teda o jeden viac než Boston.

Prehľad zápasu Boston - Buffalo 7:1

Bruins môžu v prebiehajúcom ročníku pomýšľať aj na ďalší rekord Canadiens spred 46 rokov, ktorým je 132 bodov v základnej časti. Na jeho prekonanie potrebujú získať v zostávajúcich 21 stretnutiach 32 bodov. Pri zachovaní si súčasného tempa by ich nazbierali 135.

Boston presvedčivým víťazstvom nad Buffalom potvrdil aj pozíciu najlepšieho tímu na domácom ľade. V 30. zápase dosiahol 25. domácu výhru, pričom nebodoval iba dvakrát. Dmitrij Orlov a David Pastrňák zaznamenali po tri kanadské body, keď k jednému gólu pridali zhodne po dve asistencie.

Orlov nazbieral po nedávnej výmene z Washingtonu už osem kanadských bodov (3+5), čím dosiahol druhý najlepší výkon obrancu v expanznej ére (po r. 1967) v úvodných štyroch dueloch po príchode do nového tímu. Produktívnejší bol iba Sergej Zubov v Pittsburghu v roku 1995.

Český útočník David Pastrňák sa gólovo presadil po troch súbojoch a so 43. presnými zásahmi je naďalej druhý v poradí strelcov súťaže za Connorom McDavidom (52). Tromi bodmi zároveň oslávil podpis osemročnej zmluvy v celkovej výške 90 miliónov dolárov.