Najväčšie talenty MS v Katare, na čele rebríčka Bellingham a Musiala

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Najväčšie talenty MS v Katare, na čele rebríčka Bellingham a Musiala

Najväčšie talenty MS v Katare, na čele rebríčka Bellingham a Musiala
Najväčšie talenty MS v Katare, na čele rebríčka Bellingham a MusialaProfimedia
V nedeľu štartuje tohtoročný svetový šampionát, ktorý ponúkne možnosť sledovať vychádzajúce hviezdy svetového futbalu. Vinícius (22) či Pedri (19) sa k nim už zaradili, no aj ďalšie mená majú potenciál stať sa hviezdami svojich národných tímov.

Joško Gvardiol

Chorvátsky stopér sa narodil 23. januára 2002 a patrí medzi najlepších mladých stredných obrancov na svete. Zlepšuje sa každým dňom a prestup z Dinama Záhreb do RB Lipsko sa ukázal ako ideálny. Tréner Marco Rose si základnú zostavu bez neho nevie ani predstaviť a o niečo podobné sa Gvardiol pokúsi pri Zlatkovi Daličovi v národnom tíme.

Je skalou v obrane, vyniká silou, rýchlosťou či tvrdosťou. Okrem toho má nadpriemernú techniku a výbornú rozohrávku. Dokonale reprezentuje moderného stopéra. Aj kvôli týmto faktorom vzbudzuje pozornosť najväčších svetových veľkoklubov.

Nuno Mendes

Ďalší hráč narodený v roku 2002. Mendes nastupuje na ľavej strane defenzívy. Portugalčan si spoľahlivými výkonmi získal miesto v zostave hviezdami nabitého PSG. Rýchly, húževnatý a fyzicky vybavený mladík spĺňa očakávania na svojej pozícii.

Mendes je zodpovedný vzadu a nebezpečný vpredu. V národnom tíme Portugalska síce má na svojej pozícii nemalú konkurenciu, ale ak dostane od trénera Fernanda Santosa šancu, určite nesklame.

Enzo Fernandez

Argentínsky stredný záložník je jedným z objavov tejto sezóny. Do Benficy prišiel pred rokom a odvtedy sa výborne etabloval v poprednom mužstve súťaže, ktoré navyše malo výbornú skupinovú fázu Ligy majstrov. Na čele tabuľky predbehlo PSG aj Juventus.

Fernandez síce odohral za národný tím iba dva zápasy, debutoval len v septembri tohto roku, ale aj tak sa dostal do konečnej nominácie pre MS v Katare. Momentálne to vyzerá tak, že by nemal byť pevnou súčasťou základnej zostavy, ale súčasťou rotácie.

Eduardo Camavinga

Francúz takmer vyhral Kopa Trophy pre najlepšieho hráča sveta do 21 rokov. Umiestnil sa na druhom mieste. Po tom ako v júni minulého roka prestúpil z Rennes do Realu Madrid, tešil sa z titulov v La Lige a Lige majstrov. Pri zázračných obratoch vo vyraďovacej fáze s PSG, Chelsea i Manchestrom City zohral dôležitú úlohu.

Vždy ako žolík z lavičky priniesol do hry myšlienku a kvalitu, čo boli základné prvky úspechu. Síce nie je jasnou voľbou do základu Francúzska, no pri neúčasti hráčov ako Kanté či Pogba mu Deschamps určite šancu na ihrisku dá.

Gavi

Španiel je jednou zo senzácií sezóny 2021/22 a zároveň patrí medzi elitnú skupinu talentov súčasného futbalu. Spoločne s Pedrim ich čaká úspešná kariéra. Tú načal Gavi ziskom Kopa Trophy pre najlepšieho hráča sveta do 21 rokov.

Tréner Xavi s ním v Barcelone pracuje postupne, nerobí z neho hviezdu za každú cenu, čo znamená, že občasné zohrievanie lavičky nie je výnimkou. Luis Enrique si ho nevie vynachváliť. Gavi navyše zlepšil svoju defenzívnu stránku, a preto je čoraz viac cennejším artiklom.

Rodrygo

Podobne ako Camavinga, aj on bol dôležitým článkom mužstva pri zisku trofeje z Ligy majstrov. Takisto ako žolík z lavičky. Pamätné sú hlavne jeho dva góly v závere riadneho hracieho času proti Manchestru City, ktoré poslali duel v odvete semifinále do predĺženia a tam rozhodol Benzema.

Počas tejto sezóny sa tlačí do základnej zostavy "Los Blancos". Pri neúčasti francúzskeho útočníka dokáže okrem pravého krídla zahrať v strede ofenzívy. Veľkú konkurenciu má aj v národnom tíme Brazílie, no tieto MS môžu byť pre neho podobné ako minulá sezóna na klubovej úrovni - byť hviezdou napriek menšej minutáži.

Jamal Musiala

Aj keď sa narodil 26. februára 2003, už teraz sa vďaka fantastickej forme v Bayerne môže radiť medzi najlepších hráčov sveta! Počas 21 zápasov strelil dvanásť gólov a pridal osem asistencií. Pod vedením Juliana Nagelsmanna si našiel pevné miesto v zostave. Rovnako by mal pokračovať v národnom tíme.

V mladom veku prekvapuje svojou vyspelosťou a orientáciou v šestnástke súpera. Ako 19-ročný môže dosiahnuť to, čo v roku 2010 dokázal jeho klubový aj reprezentačný spoluhráč Thomas Müller - stať sa najlepším strelcom MS. Nemožné to nie je.

Jude Bellingham

Je síce najmladším zo všetkých hráčov v tomto rebríčku, ale hrá neuveriteľne. Ako 19-ročný už nosí kapitánsku pásku v takom veľkom klube ako je Borussia Dortmund. Na MS bude ostro sledovaný hlavne tímami ako Real Madrid a Liverpool, ktoré ho chcú získať budúce leto.

Bellingham má všetko, čo moderný záložník potrebuje. A pod pojmom všetko myslíme naozaj všetko. Od schopnosti získavať lopty, vyhrávať súboje, cez kvalitnú rozohrávku, až po presné finálne prihrávky a v nemalej miere aj strieľanie gólov. Vďaka tomu bol minulý rok oporou Anglicka na európskom šampionáte. V Katare ho čaká ešte väčšia zodpovednosť.