Napriek odpočtu bodov sa pre Juventus nič nemení, zdôraznil Allegri

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Napriek odpočtu bodov sa pre Juventus nič nemení, zdôraznil Allegri

Napriek odpočtu bodov sa pre Juventus nič nemení, zdôraznil Allegri
Napriek odpočtu bodov sa pre Juventus nič nemení, zdôraznil AllegriReuters
Massimiliano Allegri (55) sa pred nedeľným zápasom proti Atalante Bergamo vyjadril, že napriek odpočtu pätnástich bodov sa pre neho a Juventus nič nemení.

"Stará dráma" razom padla z tretej priečky až na desiatu v tabuľke Serie A, čím sa výrazne vzdialila možnosť hrať Ligu majstrov a prakticky aj akúkoľvek pohárovú súťaž, no stále zároveň nie je nereálne vrátiť sa nahor. Aktuálna strata na štvrté miesto je dvanásťbodová.

Allegri sa snažil odvrátiť pozornosť od tejto témy. "Čaká nás devätnáste kolo, takže sa dostaneme do polovice sezóny. Musíme ju uzavrieť čo najlepšie. Potrebujeme myslieť iba na to, čo vieme ovplyvniť na ihrisku. Ostávame súdržní a ideme pracovať ďalej," rozprával na tlačovej konferencii.

"Pre nás sa nič nemení. Potrebujeme získať body, ale bude to ťažké, pretože Atalanta hrá dobre a má slušnú formu. Musíme ísť krok za krokom," tvrdí pred večerným stretnutím.

Juventus uviedol, že sa proti rozhodnutiu Talianskeho futbalového zväzu (FIGC) odvolá, pretože okrem odpočítania bodov bolo udelených viacero personálnych trestov. Súčasnému športovému riaditeľovi Federicovi Cherubinimu bol nariadený zákaz vykonávať činnosť šestnásť mesiacov.

Bývalý predseda Andrea Agnelli a takisto bývalý riaditeľ Maurizio Arrivabene dostali suspendáciu na celé dva roky, zatiaľ čo bývalý športový riaditeľ Fabio Paratici, momentálne pracujúci v Tottenhame Hotspur, dostal až 30-mesačný trest.

Juventus má už len jednu šancu, aby bolo rozhodnutie od FIGC zmenené a to na najvyššom súde Talianskeho olympijského výboru (CONI). Ten rozhodne v priebehu najbližších dvoch mesiacov. Allegri teraz od svojich hráčov chce, aby sa sústredili výlučne na futbalové povinnosti.

"Pred chvíľou sme mali šancu znova postúpiť do Ligy majstrov a možno aj bojovať o titul. Je potrebné, aby sme pokračovali v našej práci, pretože dva mesiace je dlhá doba a rozsudok nepoznáme. Nechceme byť celý čas smutní a potom ľutovať, že sme neurobili všetko, čo sme mohli," dodal.