Nečakaný koniec Braathena pred štartom sezóny. Po rokoch sa cítim slobodný, vraví Nór

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nečakaný koniec Braathena pred štartom sezóny. Po rokoch sa cítim slobodný, vraví Nór

Braathen ukončuje kariéru lyžiara.
Braathen ukončuje kariéru lyžiara.Profimedia
Nórsky lyžiar Lucas Braathen v piatok prekvapujúco oznámil, že v 23 rokoch končí svoju úspešnú kariéru a uviedol, že je zo svojho rozhodnutia šťastný. Urobil tak deň pred štartom nového ročníka Svetového pohára na špeciálne zvolanej tlačovej konferencii priamo v dejisku v rakúskom Söldene.

Braathen v uplynulom ročníku získal malý glóbus za slalom a celkovo si v mladom veku vybojoval vo Svetovom pohári päť víťazstiev a dvanásť pódiových umiestnení. Nedávno sa dostal do konfliktu s Nórskym lyžiarskym zväzom v spore o marketingové práva.

Špecialista na technické disciplíny sa zúčastnil na reklame pre módnu značku bez súhlasu asociácie. Víťazovi obráku zo Söldenu z roku 2020 sa potom zväz vyhrážal pokutou, informovala agentúra dpa.

"Končím, mojim tímovým kolegom som to oznámil vo štvrtok. Vždy som išiel za svojimi snami a za tým, čo ma robí šťastným. V posledných mesiacoch som však už šťastný nebol. Teraz som prvýkrát po šiestich mesiacoch opäť šťastný a po prvý raz po rokoch sa cítim slobodný," citovala ho APA.

Vo Svetovom pohári Braathen zvíťazil päťkrát - v troch prípadoch v slalome, dva razy v obrovskom slalome, celkovo 12-krát skončil na pódiu. V uplynulej sezóne získal v slalome malý glóbus. Z tímovej súťaže na ZOH má zlato.