Nellis vysvetlil zákrok na Troocka, vytočený Shedden: Všetku vinu nesie vedenie súťaže

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nellis vysvetlil zákrok na Troocka, vytočený Shedden: Všetku vinu nesie vedenie súťaže

Doug Shedden bol po stretnutí poriadne nahnevaný.
Doug Shedden bol po stretnutí poriadne nahnevaný.TASR
Hokejisti Banskej Bystrice nezvládli druhý štvrťfinálový duel play-off Tipos extraligy a na domácom ľade podľahli Spišskej Novej Vsi vysoko 0:6. Po stredajšej výhre 3:2 je séria hraná na štyri víťazstvá vyrovnaná 1:1.

Pod štvrtkovú prehru sa podpísal najmä fakt, že domácemu tímu spod Urpína chýbal zranený najproduktívnejší hráč Branden Troock. Tomu v prvom zápase spôsobil narazením na mantinel otras mozgu Anthony Nellis, no jemu bolo umožnené na druhý duel nastúpiť.

Disciplinárna komisia SZĽH niekoľko hodín pred druhým stretnutím doručila Banskej Bystrici stanovisko, v ktorom sa okrem iného píše, že "po vyhodnotení všetkých podkladov ako aj odborného stanoviska KR SZĽH, prostredníctvom elektronických komunikačných prostriedkov DK SZĽH dňa 16.3.2023 rozhodla, že podľa ust. čl. 33 bod 5 písm. b) Všeobecnej časti Disciplinárneho poriadku SZĽH podaný podnet odmieta. V danom prípade DK SZĽH konštatuje, že nie je dôvod na začatie disciplinárneho konania voči hráčovi HK GROTTO Spišská Nová Ves."

Hlavný tréner "baranov" Doug Shedden bol preto poriadne nahnevaný a nešetril slovami: "Zranili nám nášho elitného strelca a hráč, ktorý mu to spôsobil, nastúpil. Náš nie. Teraz sa na to pozrime perspektívou, že by sa to isté stalo Tamášimu a zranili by jeho. Hral by potom súperov hráč, ktorý by mu to spôsobil? To si teda nemyslím! Cudzinec, ktorý by zranil slovenského reprezentanta, by dostal stopku na minimálne päť zápasov," cituje kanadského lodivoda bbonline.sk.

"Keďže vedenie súťaže sa k tomu postavilo po svojom, nechali to na nás, aby sme sa s tým vysporiadali. Aj preto z toho vznikla klauniáda, pretože dnes to bol čistý cirkus. Všetku vinu nesie vedenie tejto súťaže," pokračoval Shedden.

S menšími emóciami pred novinárov predstúpil banskobystrický obranca Ivan Ďatelinka: "Bolo to nešťastné rozhodnutie, lebo my máme hráča mimo hry a oni tam ich hráča pustia, tak to vyzeralo aj na ľade. Bola to viac poľovačka ako hokej. Všetci vieme, kde bola chyba," vyjadril sa k téme.

Samotný Nellis prispel k výhre 6:0 jedným gólom a moment zo stredajšieho duelu vysvetlil: "Nie som hráč, ktorý by bol zákerný, alebo by schválne chcel spraviť takéto veci. Dokazuje to celá moja kariéra. Cítil som, že súper ide do mňa telom, takže som ja išiel do neho, no skončilo sa to zle. Sám som sa cítil zle, nechcel som, aby to tak dopadlo. Nikomu neprajem nič zlé, nemal som v úmysle zraniť ho," nechal sa počuť Kanaďan.

"V druhom zápase som cítil, že hráči Bystrice ma vyhľadávajú a chcú mi to opätovať. My sme veľmi dobrá partia a spoluhráči sa ma celý čas snažili chrániť. Nemal som šancu ospravedlniť sa Troockovi, ale určite mu napíšem a vysvetlím, že to nebol úmysel a že ma to mrzí," doplnil Nellis.

Zároveň je potrebné doplniť, že pre tvrdšiu hru hokejistov spod Urpína arbitri udelili dva vyššie tresty pre Andreja Bíreša a Markusa Koja, obaja dostali 5+DKZ. Prvý menovaný narazil na mantinel Ališauskasa a druhý poslal nebezpečne k ľadu Vandasa.

Samotný druhý duel vypätej série skončil jasne v prospech Spišiakov predovšetkým vďaka presilovým hrám a skvelom výkone Martina Réwaya. Strelil gól a až na tri asistoval, pričom po dvoch dueloch play-off má výbornú bilanciu šiestich bodov (1+5).

"Je to pre nás psychicky dôležité víťazstvo. Som rád, že som mohol tímu pomôcť prihrávkami i gólom. Každý má v tíme nejakú rolu a každý si ju splnil. Bystričania odohrali prvý zápas dobre, mali k víťazstvu bližšie, ale v druhom to bolo vyhrotené a to možno hralo v náš prospech. My sme boli pripravení na súboje. Nebolo to nič, čo by sme nečakali," nechal sa počuť Réway.

"Barani" z ôsmich inkasovaných gólov až päť dostali počas oslabení: "Robili sme fauly a Spišiaci z toho ťažili. V prvej tretine sme to nevedeli stopnúť. Prehrali sme ju 0:4 a už sme sa nechytili. Nesmieme faulovať. Súper má výborné presilovky a trestá nás za vylúčenia. Bolo to tak v oboch stretnutiach. Ak si na to dáme pozor, tak v piatich proti piatim budeme lepší," dodal Ďatelinka.