Nezastaviteľný Kläbo, podmanil si aj štvrtú etapu Tour de Ski

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nezastaviteľný Kläbo, podmanil si aj štvrtú etapu Tour de Ski

Nezastaviteľný Kläbo, podmanil si aj štvrtú etapu Tour de Ski
Nezastaviteľný Kläbo, podmanil si aj štvrtú etapu Tour de SkiProfimedia
Nórsky bežec na lyžiach Johannes Hösflot Kläbo (26) zvíťazil v stredajšej štvrtej etape Tour de Ski v stíhačke na 20 km voľne v nemeckom Oberstdorfe. Kläbo tak triumfoval aj v štvrtých pretekoch TdS a upevnil si celkové vedenie.

Na druhom mieste skončil jeho krajan Sindre Björnestad Skar s mankom 1,8 sekundy a ďalšie tri desatiny stratil Talian Federico Pellegrino. V celkovom hodnotení Svetového pohára i vo vytrvalostných disciplínach naďalej vedie Nór Paal Golberg, ktorý obsadil šiestu pozíciu.

Kläbo odštartoval do stíhačky ako prvý, po dvoch kilometroch ho predstihol krajan Simen Hegstad Krüger. V skupinke na čele bolo celkovo päť pretekárov v rozmedzí troch sekúnd. O chvíľu ju rozšíril Brit Andrew Musgrave a po siedmich kilometroch bolo pokope už trinásť lyžiarov. Krátko pred cieľom to bolo v rozmedzí deväť sekúnd viac ako dva tucty pretekárov. Topfavorit Kläbo sa však v závere pustil do úniku a nedal súperom šancu.

"Veľa ľudí pokope. Zvoľnil som, keď ma dobehli a snažil som sa získať dobrú pozíciu pred záverečným stúpaním. Dnes to vyzeralo ako preteky s hromadným štartom," citovala 26-ročného pretekára agentúra DPA. V utorok prekonal rekord krajana Pettera Northuga v počte triumfov na TdS a v stredu aj celkový, ktorý držali doposiaľ Nórka Therese Johaugová a Poľka Justyna Kowalczyková. Na konte ich má pätnásť.

Lyžiarov najbližšie čaká v piatok šprint klasickou technikou v talianskom stredisku Val di Fiemme, kde TdS aj vyvrcholí. Úradujúci víťaz Kläbo má pred druhou polovicou Tour náskok 12 sekúnd na Pellegrina a ďalšie dve na Golberga.

Tour de Ski - 4. etapa v Oberstdorfe (Nem.)

1. Johannes Hösflot Kläbo 41:35,8 m, 2. Sindre Björnestad Skar (obaja Nór.) +1,8 s, 3. Federico Pellegrino (Tal.) +2,1, 4. Calle Halfvarsson (Švéd.) +2,9, 5. Sjur Röthe +3,4, 6. Paal Golberg (obaja Nór.) +3,5, 7. William Poromaa (Švéd.), 8. Simen Hegstad Krüger obaja +4,0, 9. Didrik Tönseth +4,3, 10. Emil Iversen (všetci Nór.) +4,5

Poradie Tour de Ski (po 4 zo 7 etáp)

1. Kläbo 1:31:02 h, 2. Pellegrino +12 s, 3. Golberg +14, 4. Krüger +32, 5. Skar +32, 6. Poromaa +37

Celkové poradie SP (14 z 35 podujatí):

1. Golberg 906 b, 2. Kläbo 832, 3. Pellegrino 655, 4. Hans Christer Holund (Nór.) 531, 5. Andrew Musgrave (V. Brit.) 485, 6. Tönseth 479