Noc slovenských bodov v NHL, Tatar druhou hviezdou zápasu pri výhre Devils

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Noc slovenských bodov v NHL, Tatar druhou hviezdou zápasu pri výhre Devils

Útočník Devils má na konte už 33 bodov.
Útočník Devils má na konte už 33 bodov.Profimedia
Súťažné duely zámorskej profiligy v sebe ukryli štyri predstavenia Slovákov. Z tímového aj individuálneho hľadiska sa najviac darilo Tomášovi Tatarovi (32), ktorý sa na úspechu New Jersey podieľal dvomi kanadskými bodmi.

Columbus Blue Jackets - Minnesota Wild 0:2

Detroit Red Wings - New York Rangers 4:1

Na štadión Little Caesars Arena zavítali hokejisti Rangers, ktorí si tu naposledy hladko poradili s domácimi pomerom 8:2. Tentoraz si ale scenár duelu pripravil odlišný priebeh a jeho súčasťou bol aj Jaroslav Halák. Slovenský gólman čelil 23 streleckým pokusom a až štyri prešli za jeho chrbát. Hostia si tak po sedem zápasov trvajúcej šnúre neporaziteľnosti pripísali už tretiu prehru v rade. V tabuľke východu im patrí šiesta priečka, Red Wings sú na pozícii číslo osem.

New Jersey Devils - Los Angeles Kings 4:3 pp

Tretí tím Východnej konferencie hostil štvrté mužstvo západu. V prvej útočnej formácii Devils naskočil do zápasu Tomáš Tatar, ktorý predviedol dvojbodové vystúpenie a stal sa druhou hviezdou stretnutia. Najprv v závere úvodného dejstva otvoril gólový účet domácich, na začiatku prostrednej tretiny pridal asistenciu pri vyrovnácajúcom zásahu Dawsona Mercera. Kanaďan okrem vyrovnania skóre zaknihoval aj rozhodujúci zásah v predĺžení.

Pittsburgh Penguins - Edmonton Oilers 2:7

Tampa Bay Lightning - Buffalo Sabres 5:6 pp

Predposledné meranie síl Tampy s Buffalom ponúklo v základnej hracej dobe až 10 gólov a rozhodovať sa muselo počas predĺženia. Totožný rozvrh súboja si pripravil aj ostatný zápas, ktorý však mal odlišného víťaza. Aj vďaka hetrikovému predstaveniu Tagea Thompsona sa ním stali hostia. V zostave hostiteľa odohral takmer 20 minút Erik Černák, zapísal si desiatu sezónnu asistenciu.

Washington Capitals - Anaheim Ducks 2:4

Jeden z najhorších tímov ligy cestoval na klzisko trápacieho sa Washingtonu - mužstvo z hlavného mesta USA prehralo päť duelov po sebe. Nelichotivú bilanciu Capitals v boji s Ducks ešte natiahli. Prítomný bol aj Martin Fehérváry, ktorého pri prehre mohla tešiť aspoň gólová asistencia. Pre hostí to bolo osemnáste víťazstvo v ročníku, 41 zákrokmi k nemu prispel aj brankár John Gibson. Domáci tím je po sérii neúspechov už na dvanástom mieste východu.

St. Louis Blues - Vancouver Canucks 2:3 pp

Vegas Golden Knights - Calgary Flames 4:3 pp

Seattle Kraken - Boston Bruins 5:6