O'Reilly strelil v drese Toronta hetrik, päťbodový Marner. Fehérváry s Tatarom prehrali

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

O'Reilly strelil v drese Toronta hetrik, päťbodový Marner. Fehérváry s Tatarom prehrali

Toronto zažilo veľmi úspešný večer.
Toronto zažilo veľmi úspešný večer.Profimedia
V nočných zápasoch NHL najviac zaujalo víťazstvo Toronta na ľade Buffala 6:3, ktoré hetrikom a jednou asistenciou režíroval Ryan O'Reilly (32). Až päť asistencií nazbieral jeho spoluhráč z formácie Mitch Marner (25).

Buffalo Sabres - Toronto Maple Leafs 3:6

Bývalý kapitán St. Louis odohral po výmene za Maple Leafs svoj druhý zápas, na konte má už päť bodov. O'Reilly strelil prvé dva góly stretnutia a posledný do prázdnej bránky. Kanadský tím položil základy výhry v úvodnej tretine, keď strelil štyri góly. Marner neprispel iba k štvrtému zásahu svojho tímu. Toronto je štvrtý najlepší tím Východnej konferencie.

Druhý útok Maple Leafs v zložení Tavares, Marner a O'Reilly nazbieral spoločne 13 bodov. Hráči triumfovali v treťom z uplynulých štyroch duelov. Tridsaťdvaročný O'Reilly sa stal deviatym hráčom v histórii klubu, ktorý strelil hetrik počas prvých troch zápasov za Toronto.

Marner sa piatimi asistenciami v jednom zápase vyrovnal v klubovej štatistike Pepovi Kellymu, Babeovi Prattovi a Börje Salmingovi za najviac prihrávok v jednom stretnutí na ľade súpera.

Carolina Hurricanes - St. Louis Blues 4:1

Ruský útočník Andrej Svečnikov prispel dvoma gólmi a asistenciou k triumfu Caroliny nad St. Louis 4:1. Tri body zaznamenal aj Seth Jarvis (1+2). Domáci brankár Frederik Andersen predviedol 35 zákrokov a pomohol tímu k štvrtému víťazstvu za sebou. Hráči Hurricanes prehrali len v dvoch z prechádzajúcich 15 duelov a vo Východnej konferencii sú na druhej priečke za Bostonom.

New Jersey Devils - Montreal Canadines 2:5

Slovenský útočník Tomáš Tatar nebodoval pri prehre svojho tímu. Na ľade strávil 14 minút a 18 sekúnd, pripísal si jeden mínusový bod a dve strely na bránku.

Tampa Bay Lightning - Anaheim Ducks 6:1

Slovenský obranca Erik Černák zažil úspešný návrat po zranení, no nebodoval, pripísal si jeden mínusový bod, raz vystrelil a rozdal štyri hity. Na ľade strávil 18 minút a 12 sekúnd.

V drese domácich zaznamenal obranca Nick Perbix tri asistencie, útočník Ross Colton strelil víťazný gól a k tomu pridal aj asistenciu. Tampa ukončila sériu dvoch prehier a v tabuľke Východnej konferencie má piatu najlepšiu bilanciu. Útočník Brayden Point strelil 200. gól v profilige, keď na začiatku tretej tretiny zvýšil na 5:0.

Washington Capitals - Detroit Red Wings 1:3

Martin Fehérváry sa nemohol tešiť z bodov. Odohral 19 minút a 18 sekúnd, pripísal si jeden mínusový bod. Rozdal štyri hity, vyslal tri strely na bránku a na opačnej strane dve zablokoval.

Útočník hostí Pius Suter strelil dva góly a prvý pri vlastnom oslabení. Výraznú mieru na úspechu Detroitu mal aj brankár Ville Husso, ktorý predviedol 26 zákrokov, z toho 15 v tretej tretine. Detroit uspel na ľade Washingtonu prvýkrát od 29. októbra 2014.

Minnesota Wild - Los Angeles Kings 2:1

Nashville Predators - Vancouver Canucks 5:4 sn

Chicago Blackhawks - Vegas Golden Knights 3:2 sn

Edmonton Oilers - Philadelphia Flyers 4:2

Útočníci McDavid a Draisaitl pomohli Edmontonu uspieť po štyroch prehrách za sebou. Obaja navyše dosiahli v profilige míľniky. Draisaitl prekonal hranicu 700 bodov, McDavid už má viac ako 800. Hráči Philadelphie neuspeli v piatom z uplynulých šiestich stretnutí a v tabuľke Východnej konferencie sú na 14. mieste.