Nominácia číslo 19. James si opäť zahrá Zápas hviezd NBA a vyrovná Jabbarov rekord

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nominácia číslo 19. James si opäť zahrá Zápas hviezd NBA a vyrovná Jabbarov rekord

LeBron bude najbližšie duely pod maximálnym drobnohľadom.
LeBron bude najbližšie duely pod maximálnym drobnohľadom.Profimedia
LeBron James (38) si zahrá v Zápase hviezd NBA po devätnásty raz. Americký basketbalista Los Angeles Lakers vyrovná ligový rekord Kareema Abdula-Jabbara (75). Na rozdiel od neho získal všetky nominácie v jednej sérii bez prerušenia.

V Salt Lake City sa 19. februára odohrá exhibičný zápas medzi tímami, ktorých kapitánmi sú práve Lebron James a Jannis Antetokounmpo z Milwaukee.

NBA vo štvrtok oznámila aj ďalších hráčov v základných zostavách, o ktorých rozhodli v hlasovaní fanúšikovia a novinári. Kapitáni si opäť vyberú svojich spoluhráčov, ale na rozdiel od minulých rokov to tentoraz bude až tesne pred začiatkom zápasu.

Zo Západnej konferencie boli spolu s Jamesom vybraní Nikola Jokič z Denveru, Luka Dončič z Dallasu, Stephen Curry z Golden State a Zion Williamson z New Orleans.

Na východe budú s Antetokounmpom hrať Jayson Tatum z Bostonu, Donovan Mitchell z Clevelandu a duo Kevin Durant, Kyrie Irving z Brooklynu. Durant sa v Zápase hviezd predstaví po trinásty raz.

Náhradníkov určia hlavní tréneri ligových klubov, NBA ich mená oznámi 2. februára. Jamesov tím vyhral posledných päť ročníkov tradičnej exhibície.

Pred Zápasom hviezd James pravdepodobne prekoná Abdula-Jabbara ako najlepšieho strelca NBA všetkých čias. K tomuto rekordu potrebuje do 19. februára nazbierať 116 bodov počas deviatich zápasov.

Otázne je, či sa mu to do tohto dátumu podarí. Opora Lakers vynechá pre zranenie členka minimálne pondelkový súboj s Brooklynom