Nór Aleksander Kilde ovládol zjazd Svetového pohára vo Val Gardene

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nór Aleksander Kilde ovládol zjazd Svetového pohára vo Val Gardene

Kilde zaznamenal ďalšie víťazstvo.
Kilde zaznamenal ďalšie víťazstvo.Profimedia
Nórsky lyžiar Aleksander Aamodt Kilde (30) triumfoval v sobotnom zjazde Svetového pohára vo Val Gardene. Obhajca malého krištáľového glóbusu zvíťazil v talianskom stredisku s náskokom 35 stotín sekundy pred Francúzom Johanom Clareym (41) a upevnil si vedúce postavenie v priebežnej klasifikácii disciplíny.

Tretí skončil domáci Mattia Casse (+0,69), ktorý dosiahol vo veku 32 rokov prvé pódiové umiestenie v kariére. Slovák Martin Bendik obsadil 60. miesto so stratou 5,10 sekundy.

Tridsaťročnému Kildemu ideálne vyšla kľúčová pasáž vedúca cez horskú lúku Ciaslat. Pred ňou zaostával za dovtedy vedúcim Clareym o štyri desatiny, no následné "ťavie hrby" prešiel optimálne a získal v nich na Francúza sekundu. Kilde potvrdil výbornú formu, vyhral tretí zo štyroch zjazdov v tejto sezóne. Celkovo má na konte už 17 prvenstiev v prestížnom seriáli. Na zjazdovke Saslong zaznamenal celkovo svoj piaty triumf, z toho tretí v kráľovskej alpskej disciplíne.

Na čele celkového poradia zostal Marco Odermatt, ktorý vedie s náskokom 115 bodov pred Kildem. Švajčiar obsadil v sobotu šieste miesto (+0,92). Nedarilo sa víťazovi štvrtkového skráteného zjazdu Vincentovi Kriechmayrovi, Rakúšan skončil až v tretej desiatke výsledkovej listiny. Lyžiari sa teraz presúvajú do Alta Badie, kde ich čakajú v nedeľu a pondelok dva obrovské slalomy.