Nosková vyradila skúsenú Azarenkovú, Džabúrová a Sabalenková sú v semifinále

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nosková vyradila skúsenú Azarenkovú, Džabúrová a Sabalenková sú v semifinále

Nosková vyradila skúsenú Azarenkovú, Džabúrová a Sabalenková sú v semifinále
Nosková vyradila skúsenú Azarenkovú, Džabúrová a Sabalenková sú v semifináleProfimedia
Vekom stále tínedžerka Linda Nosková predvádza na turnaji WTA Adelaide 500 mimoriadne výkony. Z kvalifikácie sa prebojovala až do semifinále. Vo štvrťfinále odvrátila mečbal, aby nakoniec siahla na skvelé víťazstvo 6:4, 6:7(3), 7:6(6) s dvojnásobnou šampiónkou Australian Open Viktóriou Azarenkovou (33).

Osemnásťročná Češka svoju bieloruskú súperku päťkrát brejkla. Napínavý súboj, ktorý trval takmer tri hodiny, rozhodol v záverečnom sete tajbrejk. V ňom si udržala nervy na uzde Nosková.

V priebehu turnaja zdolala aj tretiu nasadenú Dáriu Kasatkinovú. Najbližšie nastúpi proti favorizovanej svetovej dvojke Ons Džabúrovej. Tunisanka si poradila s Martou Kosťukovou 7:6(5), 7:5. 

Druhá nasadená Aryna Sabalenková prelomila odpor bývalej finalistky French Open Markéty Vondroušovej. V horúcich podmienkach zvíťazila 6:3, 7:5. 

"Bol to náročný zápas. Bojovala až do konca. Som veľmi šťastná, že sa mi podarilo vyhrať," povedala po stretnutí piata hráčka svetového rebríčka, ktorá sa pripravuje na Australian Open.

"Cítim sa tu ako doma. Aj vďaka tomu, že zostávam v kľúčových momentoch pokojná, sa mi tu hrá naozaj dobre. Zatiaľ som nestratila ani set. Dúfam, že mi to takto pôjde aj ďalej," doplnila Sabalenková.

Jej ďalšou súperkou bude Irina-Camelia Beguová. Rumunka vyradila Veroniku Kudermetovovú

WTA 500 Adelaide štvrťfinále: 

Markéta Vondroušová - Aryna Sabalenková 3:6, 5:7

Irina-Camelia Beguová - Veronika Kudermetovová 7:5, 6:4

Linda Nosková - Viktória Azarenková 6:4, 6:7(3), 7:6(6)

Ons Džabúrová - Marta Kosťuková 7:6(5), 7:5