Štvrťfinále v Adelaide s dvojitým českým zastúpením, mladá Nosková vyzve Azarenkovú

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Štvrťfinále v Adelaide s dvojitým českým zastúpením, mladá Nosková vyzve Azarenkovú

Tínedžerku čaká veľké štvrťfinále.
Tínedžerku čaká veľké štvrťfinále. Profimedia
Dvojnásobná šampiónka Australian Open Victoria Azarenková (33) postúpila do štvrťfinále turnaja Adelaide International 1. Do ďalšej fázy smerujú aj nenasadené Irina-Camelia Beguová (32) a Linda Nosková (18).

Číňanka, ktorá bola v roku 2022 vyhlásená za ženského Nováčika roka WTA, vyprodukovala na zahrievacom podujatí pred Australian Open 10 es a 34 winnerov, ale urobila aj 35 nevynútených chýb. "Je to veľký talent. Mám pocit, že z nej bude veľmi, veľmi dobrá hráčka," povedala bývalá svetová jednotka Azarenková a pokračovala hodnotením svojo výkonu:

"Myslím si, že som sa dnes celkom dobre držala svojho herného plánu. Využívala som svoje šance, keď som mohla a stále som si vytvárala ďalšie. Bola som dnes na kurte oveľa agresívnejšia." 

Bieloruska sa najbližšie stretne s českou tínedžerkou Noskovou, ktorá nadviazala na víťazstvo nad Dariou Kasatkinovou a kolegyňu z kvalifikácie Claire Liuovú zdolala 6:2, 6:2.

Rumunka Beguová takisto postúpila do štvrťfinále, keď si poradila 6:3, 6:0 so siedmou nasadenou Jelenou Ostapenkovou, ktorej nepomohlo najmä 41 nevynútených chýb. Beguová vyhrala 11 gemov v rade, aby zvrátila nepriaznivý stav 3:1 v prvom sete a za 73 minút zvíťazila.

Najlepšiu osmičku uzavrela Ons Jabeurová, vicemajsterka Wimbledonu a US Open si poradila so Soranou Cirsteaovou - prvé dejstvo si uchmatla až v tajbrejku, v nasledujúcom už dominovala.

WTA Adelaide International - štvrťfinálové dvojice:

Ons Jabeurová - Marta Kosťuková

Linda Nosková - Viktoria Azarenková

Irina-Camelia Beguová - Viktoria Kudermetovova

Markéta Vondroušová - Aryna Sabalenková