Nové Zámky prišli o zraneného Farleyho, Majoross: Stále sme tri výhry od semifinále

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nové Zámky prišli o zraneného Farleyho, Majoross: Stále sme tri výhry od semifinále

Zranenie Farleyho je pre Nové Zámky citeľná strata.
Zranenie Farleyho je pre Nové Zámky citeľná strata. Štefan Mácsadi
Zámorský útočník Austin Farley (29) nedohral štvrtý zápas štvrťfinále play-off Tipos Extraligy. Stretnutie opustil už v prvej tretine po tom ako dostal zásah do ruky.

Podľa našich informácií má zlomený prst, zo štadióna zamieril priamo do nemocnice na röntgen. Nové Zámky už bez neho prehrali so Zvolenom 2:4. V stredu bude mať pod Pustým hradom tím trénera Oremusa prvý z troch mečbalov, keďže sériu vedie 3:1 a smeruje za postupom.

"Rád by som povedal, že zranenie Austina ublížilo našim presilovkám, ale odvtedy sme žiadnu nemali. Je to však veľká strata, pre našu ofenzívu je veľmi dôležitý a takisto aj v oslabeniach. Bude nám chýbať, no v play-off hráči vypadávajú a musíme sa s tým popasovať. Uvidíme ako dlho nebude môcť hrať," povedal na tlačovej konferencii až prekvapivo dobre naladený domáci kouč Gergely Majoross.

Novozámčania viedli 2:1, lenže tromi inkasovanými gólmi v prostrednej časti hry sa pripravili o možnosť vyrovnať sériu: "V druhej tretine mal Zvolen lepšiu energiu, ale primárne sme spravili chyby a to nás stálo lepší výsledok. Bol to zatiaľ najtypickejší zápas play-off v tejto sérii. Chceli sme hrať podľa nášho plánu, no v druhej tretine sme neboli disciplinovaní. Páčilo sa mi ako sme nastúpili do tretej a ako sme ju odohrali, nestačilo to," tvrdí.

"Tri výhry od semifinále sme boli predtým a sme aj teraz. Musíme v ďalšom stretnutí ukázať to najlepšie. Tento čas play-off je pre nás ako Vianoce. Nevieme, čo príde najbližšie," doplnil Majoross.

"Povedali sme si, že by bolo dobré, keby sme prvý gól strelili my, čo sa nám nepodarilo. Mali sme však oveľa lepší pohyb ako v treťom stretnutí. Otočili sme výsledok, mali sme viac z hry. Na súperovi bolo vidieť, že mu dochádzajú sily. Podarilo sa nám ho doklepnúť. Lepšie sme korčuľovali, tlačili sa do bránky, zbierali odrazené puky. To bralo súperovi silu a nám dodávalo. Doma chceme jednoznačne vyhrať. Spravíme všeto pre to, aby sme sa do Nových Zámkov už nevracali," hodnotil zvolenský útočník Peter Zuzin.

Spokojný bol takisto asistent trénera Andrej Kmeč: "Od začiatku bolo vidieť naše nastavenie. Aj keď sme prehrávali, tak stretnutie bolo plne v našej réžii," nechal sa počuť. Hosťom chýbali kľúčoví hráči Langkow, Jedlička a pred pondelkovým duelom vypadol i obranca Hanna: "Nemyslím si, že sa ukázalo, že by nám chýbal. Nemohol nastúpiť, uvidíme, čo bude v domácom stretnutí. Hráči, ktorí tam boli, odviedli veľmi dobrú robotu," pokračoval.

Zvolenčania si chcú pred domácimi fanúšikmi užiť oslavy postupu do semifinále, kde sa dostali štyrikrát po sebe a raz aj oslavovali titul: "Keď budeme mať toto nastavenie, tak môžeme byť úspešní, no nezáleží to len od nás, ale aj od súpera. Sme však vo výhode. Matematika nepustí," dodal Kmeč.