Paršin potreboval na gól najmenej striel, 31 hráčov nastúpilo do každého zápasu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Paršin potreboval na gól najmenej striel, 31 hráčov nastúpilo do každého zápasu

Kantor bol najvyťažovanejším brankárom Tipos Extraligy.
Kantor bol najvyťažovanejším brankárom Tipos Extraligy.TASR
Základná časť Tipos Extraligy sa skončila a v stredu sa začína predkolo play-off. Ešte predtým vám prinášame ďalšie zaujímavé štatistiky po päťdesiatich kolách. Údaje sme čerpali z oficiálneho webu hockeyslovakia.sk.

Bránkovisko doménou Kantora

Do každého zápasu základnej časti nastúpilo celkovo 31 hráčov, z toho jeden brankár. Bol ním Pavel Kantor z Nových Zámkov, ktorý dvojku Juraja Ovečku pustil medzi tri žrde iba na tri minúty a 43 sekúnd v januárovom vystúpení proti Michalovciam. Dokopy 59 hokejistov v poli, ktorí nastúpili do aspoň jedného stretnutia, nestrelilo žiadny gól. Najviac duelov z nich odohral Andrej Golian (47).

Na druhej strane je zaujímavé, že ani jeden hráč neukončil ročník bez bodového zápisu. Aj dvojica Patrik Parkkonen a Lukáš Hvila, ktorí ako jediní odohrali iba jeden zápas, získali po asistencii. Každý hokejista pritom neobišiel bez zakončenia.

Jendek špecialistom na oslabenie

Najproduktívnejším mužom základnej časti Tipos Extraligy pri vyrovnanom počte hráčov na ľadovej ploche sa stal Michael Huntebrinker zo Zvolena. Vtedy dosiahol až 37 zo svojich 50 kanadských bodov. Fín Joona Jääskeläinen z Košíc zas 28 bodov získal v presilovkách, dohromady ich mal 45.

Oslabeniam dominoval Dominik Jendek z Banskej Bystrice (5), za ním nasledujú štvorbodoví Tomáš Záborský a Hayden Verbeek. Druhýkrát v kariére bol najtrestanejším hráčom ligy Jozef Sládok, tentoraz nazbieral iba 103 trestných minút, čo je najnižšie číslo "víťaza" v histórii súťaže.

Gerlach sa skloňuje viackrát

Brant Harris vyhral najvyšší počet vhadzovaní (417), najviac ich aj prehral (328). To preto, že ich podstúpil až 745. O 143 viac ako druhý Filips Buncis. Najvyšší počet strelených gólov v nájazdoch vsietil Robby Jackson (5), spoločne s ďalšimi piatimi hokejistami ich absolvoval dokopy šesť. Tomáš Záborský a Max Gerlach sa ako jediní postarali o dva premenené trestné strieľania, celkovo ich bolo úspešných len osem.

Najvyšší priemer bodov na jeden zápas má Hunter Fejes (1,43), ale odohral iba sedem stretnutí, keďže do Košíc prišiel v polovici februára. Desať hokejistov s aspoň desiatimi duelmi sa dostalo na alebo nad priemer 1,00. Prvý je najproduktívnejší hráč Tipos Extraligy, útočník Max Gerlach (1,18), zároveň muž s najvyšším počtom striel (197).

Paršinovi stačí málo

Keď berieme do úvahy priemerný počet striel na jeden strelený gól, tak pri hráčoch s aspoň desiatimi presnými zásahmi z toho najlepšie vyjde košický Denis Paršin, ktorý potreboval na dvanásť zásahov len 46 pokusov (3,8).

Pod priemer 6,0 sa dostali ešte Brett Pollock (4,5), Martins Karsums (4,8), Brant Harris (4,9), Samuel Mlynarovič (4,9), Michal Chovan (5,3), Maroš Jedlička (5,4), Kristoff Kontos (5,4), Chris Langkow (5,5), Alexander Avcin (5,5), Daniil Fominykh (5,5), Branden Troock (5,6), Patrik Ondrušek (5,6), Colin Campbell (5,6), Austin Farley (5,7), Liam Pecararo (5,7) a Max Gerlach (5,8).

A čo mladíci?

Najproduktívnejším hráčom vo veku U21 sa stal Maroš Jedlička s 35 kanadskými bodmi za 17 gólov a 18 asistencií. Čo sa týka ročníka 2004 a mladších, teda kategórie U19, tam vyhral Adam Sýkora s 21 bodmi (8+13). Druhý bol Martin Mišiak (1+9). Celkovo nastúpilo deväť takýchto mladíkov. Šiesti narodení v roku 2005 (U18) a každý aspoň raz bodoval.

Gól strelil iba Ľuboš Stahoň, tri body nazbieral Juraj Pekarčík (0+3). Na druhej strane, medzi veteránmi nad 35 rokov dominuje Marcel Haščák (22+21). Druhý Martins Karsums ich mal 36 za 18 gólov aj asistencií.

Brankári bodovali tiež

Gólmana Kantora sme už raz spomínali. Získal tri kanadské body. Po dva medzi brankármi si pripísali Nikita Bespalov a Adam Trenčan. Jeden pridal Connor LaCouveé. Andrej Košarišťan bol najtrestanejším "maskovaným mužom", stačil mu na to jeden trest v hre, teda 25 minút. Ako jediný inkasoval vyšší ako menší trest. Tých až osem zaznamenal druhý v poradí Antony Peters. Po päť Coreau, Kašík i Kantor.