Nový tréner Djokoviča? Srb začal antukovú prípravu, na tréningu aj bývalý kouč Hantuchovej

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Nový tréner Djokoviča? Srb začal antukovú prípravu, na tréningu aj bývalý kouč Hantuchovej
Djokovič zatiaľ nemá nového kouča.
Djokovič zatiaľ nemá nového kouča.Profimedia
Novak Djokovič (36) začal prípravu na antukovú sezónu spolu so svojím bývalým spoluhráčom z daviscupového tímu Nenadom Zimonjičom. Deblový špecialista by tak mohol byť kandidátom na trénera srbského tenistu.

Djokovičov úvodný tréning v dejisku blížiaceho sa turnaja ATP Masters 1000 v Monte Carle sledovali okrem Zimonjiča aj Miljan Amanovič a taliansky kondičný kouč Marko Panichi. Ten v minulosti spolupracoval so Slovenkou Danielou Hantuchovou.

Líder svetového rebríčka ATP minulý týždeň ukončil spoluprácu s Goranom Ivaniševičom, ktorý na prelome rokov 2021 a 2022 nahradil slovenského trénera Mariána Vajdu. Chorvát prišiel do Djokovičovho tímu pred Wimbledonom 2019.

Ako hlavný tréner priviedol Noleho ku štyrom grandslamovým titulom. Zvyšných 20 získal s Vajdom, ktorý spolupracoval s hviezdnym tenistom s krátkou prestávkou 15 rokov - od júna 2006 do mája 2017 a po necelom roku potom opäť spoločné snaženie obnovili.

"Čo sa týka môjho trénera v ďalšej fáze, nemám jasnú predstavu, kto by to mohol byť a či vôbec niekto bude. Trénerov som mal po mojom boku vždy, odmalička. Snažím sa teraz vyhodnotiť, čo bude pre mňa momentálne správne," vyjadrila sa koncom marca svetová jednotka.