Byť svetovou dvojkou je úžasný pocit, teší sa Sinner. Šport a život sú niečo iné, dodáva

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Byť svetovou dvojkou je úžasný pocit, teší sa Sinner. Šport a život sú niečo iné, dodáva
Sinner sa tešil z ďalšej trofeje v roku 2024.
Sinner sa tešil z ďalšej trofeje v roku 2024.TASR
Jannik Sinner (22) si užíva každý moment svojho senzačného štartu do sezóny 2024. V nedeľu vo finále turnaja Miami Open zdolal Grigora Dimitrova (32) a získal svoj tretí titul v tomto roku. Víťaz podujatia dovolil súperovi uhrať iba štyri gemy.

Talian si v semifinále hladko poradil s Daniilom Medvedevom a vo finále aj so spomínaným Dimitrovom, čím si vylepšil svoju tohtoročnú bilanciu na 22:1 a premiérovo sa dostal na druhú priečku svetového rebríčka. "Je to výnimočný okamih," povedal Sinner po tom, ako získal svoj druhý kariérny titul z turnajov Masters 1000.

"Nikdy neviete, či je to naposledy, alebo nie. Takže si to musíte užiť jeden deň a teraz prichádza nová, úplne iná kapitola - antuková sezóna. Uvidíme, ako budem hrať. Doterajší ročník na tvrdom povrchu však bol určite veľmi dobrý," dodal.

Dimitrov - Sinner 3:6, 1:6

Vďaka zlepšenému podaniu a učebnicovým úderom je Sinner v aktuálnej sezóne na koni, v januári vyhral Australian Open, čo sa momentálne javí ako prvý z mnohých grandslamových titulov. Jeho jediná tohtoročná prehra prišla v semifinále v Indian Wells s Carlosom Alcarazom. Španiel sa ale na talianskeho súpera bude odteraz pozerať z nižšej pozície v rebríčku ATP.

"Byť dvojkou je úžasný pocit. Nikdy som si nemyslel, že sa dostanem až sem. Pochádzam z veľmi normálnej rodiny. Môj otec stále pracuje, rovnako ako moja mama. Pre mňa je šport jedna vec a život je niečo iné," uviedol rodák zo San Cancida.

Viac dôvodov na úsmev mal po finále Sinner.
Viac dôvodov na úsmev mal po finále Sinner.TASR

Sinnerov tréner Darren Cahill sa na adresu svojho zverenca vyjadril nasledovne: "Cení si každý jeden moment, ktorý nastane, ale zároveň stojí nohami na zemi a vie, že je to len šport, je to iba tenisový zápas," povedal Cahill a dodal:

"Je profesionálom vo všetkom, čo robí. Užíva si svoj život, je to normálny 22-ročný chlapec. Je veľa dobrého, čo sa od neho môžeme naučiť, takisto aj od Carlosa. Myslím si, že sú si v mnohých ohľadoch veľmi podobní."

Kouč talianskeho tenistu vidí v mladých hráčoch svetlú budúcnosť tohto športu. "Myslím, že tenis je momentálne v skvelých rukách, keď prichádzajú takíto hráči a mnohí ďalší, ktorí budú niesť pochodeň predchádzajúcej generácie. Je dôležité, aby takíto športovci prichádzali," myslí si.