Skvelá nedeľa. Jamrichová s prvým ženským titulom, Hrunčáková uspela v Slovinsku

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Skvelá nedeľa. Jamrichová s prvým ženským titulom, Hrunčáková uspela v Slovinsku

Aktualizované
Renáta Jamrichová pokračuje v skvelých výsledkoch.
Renáta Jamrichová pokračuje v skvelých výsledkoch.AFP
Slovenská tenistka Renáta Jamrichová (16) sa stala víťazkou turnaja ITF v egyptskom meste Šarm aš-Šajch (15 000 dolárov, tvrdý povrch vonku). V nedeľnom finále dvojhry zdolala siedmu nasadenú Rumunku Elenu-Teodoru Cadarovú (30) v troch setoch 2:6, 6:3, 6:3. Darilo sa aj druhej Slovenke - Viktórii Hrunčákovej (25).

Savinychová - Hrunčáková 0:6, 3:6

Slovenská tenistka Viktória Hrunčáková získala titul na turnaji ITF v Murskej Sobote. Nasadená dvojka zdolala v nedeľňajšom finále jednotku Valeriu Savinychovú z Ruska pomerne hladko. Už v prvom sete nadelila ruskej súperke kanára.

Hrunčáková sa na kurte nechcela dlho zdržiavať. Do hodiny súperku vybavila.
Hrunčáková sa na kurte nechcela dlho zdržiavať. Do hodiny súperku vybavila.Flashscore

V druhej sade brejkla Savinychovú v treťom geme. V siedmom síce nevyužila tri brejky, no za stavu 5:3 zobrala po druhý raz nasadenej jednotke podanie a pri prvom mečbale duel uzavrela. Pre Hrunčákovú je to druhý titul v marci, pred dvoma týždňami triumfovala aj na podujatí ITF v talianskom Solarine.

Jamrichová - Cadarová 2:6, 6:3, 6:3

Jamrichová, juniorská grandslamová šampiónka vo dvojhre z Australian Open, prehrávala v boji o trofej už 2:6 a 0:2. Následne však predviedla skvelý obrat a vo veku 16 rokov získala svoj prvý titul medzi ženami. V Egypte musela od štvrťfinále až do finále vždy dohnať manko straty jedného setu. Aj to svedčí o obrovskej kvalite vychádzajúcej kométy slovenského tenisu. 

Jamrichová uspela vo finále napriek strate prvého setu.
Jamrichová uspela vo finále napriek strate prvého setu.Flashscore

V boji o trofej si poradila so skúsenou siedmou nasadenou Rumunkou. Zápas trval dve hodiny a 21 minút. Cadarová v aktuálnom roku na hardoch uspela 16-krát a iba v siedmich prípadoch zlyhala. V rebríčku jej patrí 599. priečka. Slovenka je 743. Na svojej ceste vyradila dve krajanky, najskôr Strešňákovú (skrečovala za stavu 2:6, 1:4) a medzi najlepšou osmičkou skončila na jej rakete aj Drugdová (5:7, 6:4, 6:1).