V Miami uspel na tretí pokus. Sinner zmietol z kurtu Dimitrova a má druhý titul z Masters

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
V Miami uspel na tretí pokus. Sinner zmietol z kurtu Dimitrova a má druhý titul z Masters
Sinner uspel vo finále na Miami Open až na tretí pokus.
Sinner uspel vo finále na Miami Open až na tretí pokus.AFP
Jannik Sinner (22) sa do finále turnaja Masters v Miami prebojoval už po tretí raz, no tento rok sa mu ho podarilo prvýkrát aj ovládnuť. Šampión z januárového Australian Open v zápase o titul deklasoval Grigora Dimitrova (32) 6:3, 6:1, ktorý vyradil ďalších jeho kolegov z TOP 5 rebríčka Carlosa Alcaraza a Alexandra Zvereva. Talian získal svoju druhú trofej z prestížnej tisícky a prvýkrát sa posunul na druhé miesto svetového rebríčka.

Dimitrov - Sinner 3:6, 1:6

Jannik Sinner možno v úvodných troch zápasoch na tohtoročnom Miami Open nevyzeral úplne presvedčivo, dokonca musel otáčať duel s Tallonom Griekspoorom, ale svoju najlepšiu formu nastavil na záverečné kolá. Vo štvrťfinále nedal šancu Tomášovi Macháčovi, v repríze minuloročného finále zmietol obhajcu titulu Daniila Medvedeva a vo finále si poradil s rozbehnutým Grigorom Dimitrovom.

Zostrih zápasu.
Flashscore

Šampión januárového Australian Open čelil brejkbalu vo štvrtom geme a po jeho likvidácii už na kurte dominoval. Hneď v nasledujúcom prelomil podanie bulharskej jednotky skvelým a v nasledujúcich dvoch gemoch si vypracoval dva brejkbaly. Úvodný set ukončil ďalším brejkom.

V závere aktéri zabávali divákov len hodinu a štvrť. Aj druhý set bol úplne v rukách favorizovaného Sinnera a trval len 31 minút. Talian pri vlastnom podaní stratil len tri body a využil obe brejkové príležitosti.

Sinner vyhral 22 z 23 tohtoročných duelov a zvládol aj tretie finále v sezóne, po zisku prvého grandslamového titulu ovládol halovú päťstovku v Rotterdame a teraz tiež podujatie Masters v Miami. Od konca minuloročného US Open hrá v životnej forme, keď triumfoval v 42 zo 45 zápasov, prehral len s Benom Sheltonom na Masters v Šanghaji, Novakom Djokovičom vo finále Turnaja majstrov a Carlosom Alcarazom na Masters v Indian Wells.

Je prvým talianskym šampiónom v histórii Miami Open. Na tomto mieste si zahral finále už tretíkrát, v roku 2021 prehral s Hubertom Hurkaczom a vlani s Medvedevom. Z Masters má dva vavríny, prvýkrát sa radoval vlani v auguste v Toronte. Svoju výbornú finálovú bilanciu na vrcholnom okruhu vylepšil na 13-4. V pondelok sa prvýkrát posunie na post svetovej dvojky a zaznamená svoje rebríčkové maximum.

Štatistika zápasu.
Štatistika zápasu.Flashscore

Dimitrov vlani po niekoľkých rokoch trápenia reštartoval svoju kariéru a v januári v Brisbane oslávil svoj prvý titul od Turnaja majstrov 2017. Pred niekoľkými dňami skompletizoval štvrťfinálové účasti na všetkých deviatich podujatiach série Masters. Ku kompletnej zbierke postupov do semifinále na týchto akciách mu chýba už iba antukový Madrid.

V Miami vyradil bývalých šampiónov Hurkacza a Alcaraza i finalistu z roku 2018 Zvereva. Postupom do svojho tretieho finále na Masters si zabezpečil návrat do TOP 10 rebríčka, kde sa naposledy objavil v roku 2018. Svoju finálovú bilanciu zhoršil na 9-11 (tento rok 1-2). Na Masters doteraz kraľoval len v Cincinnati 2017.