Odermatt s víťazstvom v Kranjskej Gore, pripísal si desiate prvenstvo sezóny SP

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Odermatt s víťazstvom v Kranjskej Gore, pripísal si desiate prvenstvo sezóny SP

Odermatt opäť zvíťazil..
Odermatt opäť zvíťazil..TASR
Švajčiarsky lyžiar Marco Odermatt (25) triumfoval v sobotných pretekoch Svetového pohára v obrovskom slalome. V slovinskom stredisku Kranjska Gora zdolal o 23 stotín sekundy Alexisa Pinturaulta (31) z Francúzska, tretí skončil Henrik Kristoffersen (28) z Nórska (+ 0,37 s).

Istý držiteľ veľkého glóbusu Odermatt mal po prvom kole náskok 53 stotín pred domácim Žanom Kranjecom, ktorý napokon skončil piaty a stratil 80 stotín na Pinturaulta. Ten zajazdil druhý najrýchlejší čas v druhom kole.

Odermatt v ňom šiel na istotu, z náskoku mu postupne ubúdalo a po treťom medzičase už strácal na Pinturaulta dve stotiny. V záverečnej časti však nabral rýchlosť a napokon oslavoval desiaty triumf vo SP v tejto sezóne, pričom v "obráku" triumfoval v tomto ročníku po piaty raz. V hodnotení obrovského slalomu zvýšil Švajčiar náskok na čele o 140 bodov pred Kristoffersenom.

Adam Žampa vyrazil na trať 1. kola s číslom 40, na prienik medzi tridsiatku postupujúcich mu chýbalo osem stotín. O body do SP budú pretekári bojovať v Kranjskej Gore aj v nedeľu, 1. kolo "obráku" je na programe o 9:30.