Okrúhly zápis opory Penguins, strelec Tavares s 59. viacgólovým duelom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Okrúhly zápis opory Penguins, strelec Tavares s 59. viacgólovým duelom

Legionár zaknihoval významnú métu.
Legionár zaknihoval významnú métu.Profimedia
Ruský hokejista Jevgenij Malkin (36) z Pittsburghu zaznamenal v noci na sobotu vo víťaznom stretnutí na ľade Anaheimu dve asistencie, vďaka ktorým sa dostal na métu 1200 bodov v základnej časti NHL. Potreboval na to 1032 zápasov, nazbieral 463 gólov a 737 asistencií.

Center Penguins po dosiahnutí míľnika povedal: "1200 je dobré číslo. O tri roky, keď ukončím kariéru, možno budem mať na konte 1500 bodov. A to je tiež pekné číslo." Malkin sa stal iba tretím hráčom v klubovej histórii, ktorý dosiahol túto hranicu. Napodobnil legendárneho Maria Lemieuxa (1723) a spoluhráča Sidneyho Crosbyho (1471).

Spomedzi aktívnych hráčov v profilige sa na túto métu dostali len štyria hokejisti - okrem dvojice z Pittsburghu ešte kapitán Washingtonu Alexander Ovečkin (1464) a Patrick Kane z Chicaga (1215). Legionár predviedol viacbodový výkon v treťom zápase za sebou, minimálne dva body si pripísal v šiestich z uplynulých deviatich stretnutí.

Pierre-Olivier Joseph sa na výhre podieľal dvoma gólmi a asistenciou. Kanaďan sa stal iba tretím obrancom Penguins za uplynulých 30 rokov, ktorý pred dovŕšením 24 rokov zaznamenal viac ako jeden trojbodový zápas. Pred ním sa to podarilo aj Krisovi Letangovi a Ryanovi Whitneymu.

Arizona prehrala na ľade Chicaga po predĺžení, najproduktívnejší hráč Coyotes Clayton Keller si pripísal gól a dve asistencie a prehupol sa cez métu 300 bodov v NHL. Momentálne má na konte 301 bodov (115+186) v 412stretnutiach základnej časti. Jeho spoluhráč z útoku Nick Schmaltz odohral jubilejný 400. zápas v profilige, ozdobil ho gólom a asistenciou.

John Tavares strelil dva góly pri víťazstve jeho Toronta v Columbuse. Bol to už jeho 59. viacgólový zápas v NHL, čo ho radí v tejto štatistike na 10. miesto medzi aktívnymi hráčmi. Najviac duelov s dvomi a viac gólmi má spomedzi aktívnych hokejistov na konte Ovečkin (165).