Gólový debut Tarasenka v novom drese, Malkin so zápisom do histórie Penguins

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Gólový debut Tarasenka v novom drese, Malkin so zápisom do histórie Penguins

Legionár sa uviedol v dobrom svetle.
Legionár sa uviedol v dobrom svetle.Profimedia
Vo svojom novom pôsobisku sa ukážkovo predstavil Vladimir Tarasenko (31), presadil sa hneď pri debute. Do klubovej histórie Pittsburghu Penguins smerovalo meno jeho krajana, ktorým je ikonický Jevgenij Malkin (36).

Columbus Blue Jackets - Toronto Maple Leafs 0:3

Naposledy sa Maple Leafs so svojím súperom stretli takmer pred rokom a bola z toho deväťgólová dráma. Tentoraz z pohľadu tabuľkového postavenia oboch protivníkov pricestovalo Toronto do Columbusu na jednoznačnú záležitosť.

Hostia od úvodu zápasu viedli najtesnejším rozdielom, ktorý počas záverečného dejstva navýšili v priebehu jednej minúty o ďalšie dva presné zásahy. Strojcami víťazstva s poradovým číslom 32 boli dvojgólový útočník John Tavares a nepriestreľný gólman Ilja Samsonov. Domáci káder ostáva na dne celej NHL, ich oponent je na štvrtom mieste Východnej konferencie.

New York Rangers - Seattle Kraken 6:3

Šieste mužstvo východu privítalo tím z piatej pozície Západnej konferencie. Skvelý štart v novom drese zaznamenal Vladimir Tarasenko, ktorému na premiérový presný zásah vo farbách nového zamestnávateľa stačili necelé tri minúty. Na začiatku prostrednej tretiny bol náskok domácich už štvorgólový, réžisérsku taktovku duelu držali až do samotného záveru a zvíťazili. 

Stretnutie našlo až štyroch protagonistov s bilanciou jeden gól a asistencia. Traja z nich boli na strane Rangers - Kakko, Lindgren a Trocheck. Hostitelia dokázali uspieť vo štvrtom súboji po sebe, pre Seattle to bola tretia prehra v rade.

Chicago Blackhawks - Arizona Coyotes 4:3 pp

Anaheim Ducks - Pittsburgh Penguins 3:6

Penguins prišli na klzisko Anaheimu potvrdiť rolu favorita a získať dôležité body. Plán sa im darilo napĺňať už od prvej tretiny, ktorú vyhrali 3:1. Necelých osem minút pred koncom viedli hostia už o päť presných zásahov. Gólová snaha Ducks im vyniesla len kozmetickú úpravu rezultátu a zníženie na konečných 3:6.

Najaktívnejším mužom bol obranca Pierre-Olivier Joseph, dvakrát sa dokázal presadiť a pridal jednu asistenciu. Pittsburgh tak poskočil na siedmu priečku východu, domáci pokračujú v nevydarenej sezóne. Míľnik v profesionálnej kariére si pripísal Jevgenij Malkin, ktorý sa stal tretím hráčom klubovej histórie s 1200 kanadskými bodmi.