Osvedčení Španieli. Po Iniestovi si Vissel Kobe upísal Matu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Osvedčení Španieli. Po Iniestovi si Vissel Kobe upísal Matu
Mata ide v Iniestových stopách.
Mata ide v Iniestových stopách.Reuters
Bývalý španielsky reprezentant Juan Mata (35) sa stal ako voľný hráč novicom v kádri Vissel Kobe. Informáciu potvrdil v nedeľu japonský klub.

Mata, člen víťazného tímu Španielska z majstrovstiev sveta v Juhoafrickej republike v roku 2010, podpísal zmluvu s tímom trénera Takayukiho Yoshidu po tom, čo v lete opustil turecký Galatasaray.

Kobe je v aktuálnej tabuľke J.League na druhom mieste, jeden bod za vedúcou Jokohamou F Marinos a v nedeľu sa stretol s Kjótom Sanga s vedomím, že víťazstvo ho posunie na vedúcu pozíciu. Majster Európy z roku 2012 k dispozícii ešte nebol, ale aj bez neho jeho nový celok doma vyhral 2:1.

"Prichádzam s cieľom vyhrať titul pre Vissel Kobe sa budem snažiť urobiť všetko pre to, aby som pomohol tímu získať túto trofej," povedal 35-ročný hráč novinárom. "Aby som si do kariéry pripísal ešte jeden triumf. Dúfam, že prvý z mnohých v Japonsku," doplnil.

Tridsaťpäťročný Juan Mata bol od odchodu z Galatasarayu bez klubu a do Kobe prichádza po predchádzajúcich pôsobeniach vo Valencii, Chelsea či Manchestri United. Nebude prvým Španielom, ktorý si oblečie dres japonského celku. Pred ním zanechali zaujímavú stopu v tíme David Villa či naposledy Andrés Iniesta. Legendárny stredopoliar strávil v klube päť rokov a opustil ho v priebehu tohto leta. 

"Cítim sa naozaj hrdý, že som podpísal zmluvu s Vissel Kobe. S klubom, v ktorom hrali skvelí hráči a veľkí priatelia, ktorých obdivujem - Andrés Iniesta a David Villa. Som veľmi hrdý, že môžem nasledovať ich kroky v tejto krajine," dodal.