Iniesta smeruje po piatich rokoch v Japonsku za exotikou do Perzského zálivu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Iniesta smeruje po piatich rokoch v Japonsku za exotikou do Perzského zálivu
Iniesta pózuje so svojím novým dresom po boku predsedu klubu Emirates Youssefa Abdullaha al-Batrana.
Iniesta pózuje so svojím novým dresom po boku predsedu klubu Emirates Youssefa Abdullaha al-Batrana.AFP
Španielska futbalová legenda Andrés Iniesta (39) sa v stredu stal najnovším významným futbalistom, ktorý sa rozhodol zavŕšiť svoju kariéru v Perzskom zálive. Na zmluve sa dohodol s klubom Emirates.

Iniesta v máji oznámil, že opúšťa japonský Vissel Kobe po tom, čo veľkú časť sezóny J-League strávil na lavičke. S tímom sa rozlúčil po piatich rokoch. Odohral 134 zápasov, v ktorých zaznamenal 26 presných zásahov a pridal 25 asistencií. 

"Ide o ďalší veľmi dôležitý krok v mojej kariére po dlhých rokoch strávených v Barcelone a následne v Japonsku," povedal víťaz majstrovstiev sveta a Európy počas oficiálnej ceremónie v Ras Al Khaimah.

"Som tu, aby som otvoril novú stránku a urobím všetko pre to, aby som s tímom dosiahol čo najlepšie výsledky. S Barcelonou a Visselom Kobe som vždy robil, čo bolo v mojich silách a to isté urobím aj tu," sľúbil nielen vedeniu, ale i fanúšikom.

Iniesta počas predstavenia v novom tíme.
Iniesta počas predstavenia v novom tíme.AFP

Skúsený ofenzívny stredopoliar prišiel do Vissel Kobe v roku 2018 po 16 rokoch strávených doma v Barcelone. S klubom, v ktorom futbalovo vyrástol, získal štyrikrát Ligu majstrov a deväťkrát La Ligu. Podieľal sa aj na triumfe Španielska na majstrovstvách sveta 2010 či víťazstvách na majstrovstvách Európy 2008 a 2012.

S Vissel Kobe vyhral Iniesta v roku 2019 Pohár cisára, o rok neskôr japonský Superpohár a svoj tím doviedol do semifinále ázijskej Ligy majstrov.

Emirates zažil v posledných rokoch vzostupy a pády. Pred tromi rokmi vyhral Emirates Cup i Superpohár, pričom v tom istom ročníku zostúpil do druhej ligy.

"Iniesta, ktorý bude vo svojom novom klube nosiť dres s číslom osem, s nami zostane dlhé roky," povedal predseda Emirates Clubu Youssef al Batran.

Španiel je najnovšou hviezdou, ktorá sa pripojila k exodusu do Perzského zálivu, kde tempo udáva Saudská Arábia podpismi Cristiana Ronalda, Karima Benzemu, Sadia Maného a ďalších.