Mág stredu poľa ešte nekončí. Iniesta si po odchode z Japonska našiel nový klub

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Mág stredu poľa ešte nekončí. Iniesta si po odchode z Japonska našiel nový klub
Španiel mieri do SAE.
Španiel mieri do SAE.Profimedia
Španielsky futbalista Andrés Iniesta (39) bude vo svojej kariére pokračovať v Spojených arabských emirátoch. Majster sveta z roku 2010 sa dohodol na zmluve s klubom Emirates, ktorý jeho príchod oznámil na sociálnych sieťach.

Iniesta hral uplynulých päť rokov za japonský Vissel Kobe. Predtým pôsobil v materskej Barcelone a spolu so súčasným koučom katalánskeho tímu Xavim Hernándezom tvoril ikonické duo v strede poľa, ktoré sa podpísalo pod množstvo úspechov Kataláncov.

Po jeho odchode z Japonska sa špekulovalo, že by sa mohol stať ďalším hráčom Interu Miami. Americký klub nedávno podpísal zmluvu s Lionelom Messim, Sergiom Busquetsom i Jordim Albom, s ktorými Iniesta predtým hrával práve v Španielsku. Andrés napokon zamieril do Emirates.

V rokoch 2002 až 2018 odohral za "Blaugranas" takmer 600 zápasov, získal deväť domácich titulov a šesťkrát sa radoval z triumfu v Copa del Rey. V zbierke jeho klubových úspechov vyčnievajú aj štyri triumfy v Lige majstrov.

Za španielsku reprezentáciu nastúpil v 131 stretnutiach a dvakrát s ňou vyhral európsky šampionát. Zároveň bol strelcom víťazného gólu vo finále MS 2010 v Juhoafrickej republike proti Holandsku.