Pelé gratuloval šampiónom, turnaj ho nadchol: Diego sa teraz určite usmieva

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Pelé gratuloval šampiónom, turnaj ho nadchol: Diego sa teraz určite usmieva
Dvaja futbaloví velikáni v objatí. Na archívnej snímke zľava Maradona, vedľa neho Pelé.
Dvaja futbaloví velikáni v objatí. Na archívnej snímke zľava Maradona, vedľa neho Pelé.
Profimedia
Futbal naďalej rozpráva svoj príbeh. Ako vždy, pútavým spôsobom. V reakcii na svetový šampionát v Katare a mimoriadne dramatické finále to uviedol legendárny brazílsky futbalista Pelé. Prostredníctvom sociálnej siete Instagram zagratuloval čerstvým majstrom sveta z Argentíny na čele s Lionelom Messim (35), ale vyzdvihol aj úspech Maroka.

Osemdesiatdvaročného Pelého počas úvodnej fázy šampionátu hospitalizovali v nemocnici pre liečbu rakoviny hrubého čreva a respiračnej infekcie. Brazílska reprezentácia ho počas šampionátu viackrát verejne podporila a rešpekt mu vzdal aj jej líder Neymar.

Práve on vo štvrťfinálovom zápase proti Chorvátsku 77. reprezentačným gólom vyrovnal Pelého národný rekord. Hoci sužovaný zdravotnými problémami, šampionát v Katare pozorne sledoval. Po nedeľňajšom finále, v ktorom Argentína zdolala Francúzsko po jedenástkovom rozstrele (3:3 pp, 4:2 na strely z 11 m), neskrýval trojnásobný majster sveta nadšenie z turnaja a jeho najvýraznejších osobností.

"Lionel Messi získal titul majstra sveta - tak, ako si to zaslúžila jeho úžasná kariéra. Môj drahý priateľ Kylian Mbappé strelil vo finále štyri góly (z toho jeden v rozstrele, pozn. red.). Bol dar sledovať toto divadlo o budúcnosti nášho športu. A nemôžem nezablahoželať Maroku k neuveriteľnému výsledku. Je skvelé vidieť žiariť Afriku. Gratulujem Argentíne!" uviedol Pelé.

Na záver svojho odkazu pripomenul splnený sen "La Albiceleste" o treťom titule majstra sveta. Ten predošlý niesol výrazný rukopis legendárneho Diega Maradonu, ktorý zomrel pred dvomi rokmi. Argentínski fanúšikovia dlho verili, a túto túžbu viackrát vyjadril aj samotný Maradona, že generácia okolo Messiho by mohla krajine priniesť ďalší titul. To sa 18. decembra 2022 splnilo. "Diego sa teraz určite usmieva," dodal Pelé.