Petržalský Modrič je doma spokojný: Fanúšikovia si zaslúžia vidieť klub vo Fortuna lige

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Petržalský Modrič je doma spokojný: Fanúšikovia si zaslúžia vidieť klub vo Fortuna lige

Gašparovič sa do Petržalky vrátil po pôsobení v Banskej Bystrici.
Gašparovič sa do Petržalky vrátil po pôsobení v Banskej Bystrici. Martin Gabura
Petržalka zanechala na futbalovej mape nezmazateľnú stopu. Celok, ktorý v minulosti na európskych trávnikoch naháňal hrôzu zvučným súperom ako FC Porto či Celtic Glasgow, momentálne bojuje o záchranu v druhej najvyššej súťaži. Neodmysliteľnou súčasťou kádra je Lukáš Gašparovič (30), ktorý v exkluzívnom rozhovore pre Flashscore Správy hovoril o svojom návrate do tímu, zjavnej podobe s hviezdnym motorom zálohy madridského Realu či ambíciách mužstva v najbližších rokoch.

Ako zatiaľ hodnotíte doterajší priebeh sezóny?

"Určite sa zhodneme, že začiatok jari nám nevyšiel podľa predstáv. Podľa môjho názoru nás zabrzdila prehra s Račou a odvtedy sme sa nevedeli dostať späť do pohody. V ďalších zápasoch nám chýbal detail, aby sme to zlomili na našu stranu, ale som veľmi rád za celý tím, že sa nám to podarilo vonku proti Šamorínu. Verím, že na dobrý výkon a výsledok nadviažeme doma v nedeľu proti Kubínu."

Mužstvo v súboji o záchranu vedie nový tréner Michal Kuruc. Priniesol do tímu nový impulz?

"Áno. Je to skúsený lodivod a vie, čo chce hrať, je o tom presvedčený. Máme kvalitné mužstvo a verím, že by nám štýl, ktorý priniesol tréner Kuruc, mohol vyhovovať. Dúfam, že sa to odzrkadlí aj na výsledkoch."

Petržalka je na futbalovej mape Slovenska zavedenou značkou. Má podľa vás klub na to, aby v najbližších rokoch bojoval o postup do Fortuna ligy?

"Verím v to a dúfam, že tam aj bude. Samozrejme, nie je to jednoduché, v prvom rade treba hrať o špicu druhej ligy. Pri všetkej skromnosti však snívam o tom, že sa klubu podarí prebojovať do najvyššej súťaže. Hlavne kvôli fanúšikom, ktorých máme skvelých. Zaslúžia si vidieť Petržalku tam, kde právom patrí."

Verejnosť si vás môže pamätať aj z pôsobenia vo fortunaligovej Banskej Bystrici. Brali ste návrat do Petržalky ako krok späť alebo ste sa vracali s jasnými cieľmi?

"Petržalka je pre mňa ako domov. Som tu spokojný, sú tu skvelí ľudia, takže určite som to nebral ako krok vzad, práve naopak, som vďačný, že môžem byť späť. Je to pre mňa česť a budem robiť všetko pre to, aby som klubu čo najviac pomohol."

Vrátil sa do Petržalky po pôsobení v najvyššej súťaži iný Lukáš Gašparovič?

"(Smiech) to nech posúdia iní, ale osobne si myslím, že nie. Držím sa dvoch pravidiel - skromnosť a pokora vždy musia byť. Bola to pre mňa ďalšia veľká skúsenosť a ako som spomínal, budem sa snažiť spraviť pre tím na ihrisku maximum."

Zrejme sa často stretávate s poznámkami na vašu zjavnú podobu s Lukom Modričom. Je to váš obľúbený futbalista?

"Áno, stretávam sa s tým často. Ľudia na mňa reagujú "Luka" a tak isto deti, zasmejeme sa na tom. Ide o môjho obľúbeného hráča, inšpiruje ma svojou hrou. Priznám sa však, že som pred ním obdivoval Ronaldinha. Každopádne za svoj idol považujem len jednu osobu - môjho otca."

Ste odchovancom bratislavského Slovana. Ako vidíte jeho šance na titul v súboji s Dunajskou Stredou?

"Som rád, že je to tam tak nabité, pre oko fanúšika to bude o to lepšie, že pôjde o súboj až do konca. Odvtedy, keď som tam pôsobil, sa v klube veľa ľudí vymenilo, tak isto aj hráčov, ale v súboji o majstrovský primát sa prikláňam na stranu Slovana."