Po Vlhovej aj Goggiová. Talianka utrpela zlomeninu nohy, operáciu už má za sebou

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Po Vlhovej aj Goggiová. Talianka utrpela zlomeninu nohy, operáciu už má za sebou
Aktualizované
Goggiová má opäť zdravotné problémy.
Goggiová má opäť zdravotné problémy.Profimedia
Talianska lyžiarka Sofia Goggiová (31) si pri páde počas tréningu na zjazdovke v Ponte di Legno zlomila nohu. Podľa vyjadrenia Talianskej lyžiarskej federácie (FISI) utrpela dvojnásobnú fraktúru holennej kosti a ešte v pondelok absolvovala operáciu. Odpočívať bude musieť najmenej 40 dní, kým bude môcť podľa FISI začať s "najaktívnejšou fázou fyzioterapie".

Olympijská šampiónka v zjazde z roku 2018 v pondelok počas tréningu obrovského slalomu pravou nohou narazila do bránky v pravotočivej zákrute. "Zranenie, ktoré prerušilo moju snahu o zisk ďalšieho malého glóbusu za zjazd," uviedla pred operačným zákrokom Goggiová, ktorá celkové hodnotenie zjazdu v SP vyhrala už štyrikrát.

Skúsená lyžiarka mala počas svojej kariéry viacero vážnych zranení. V roku 2022 spadla počas super-G v Cortine d'Ampezzo a utrpela viacnásobné zranenia ľavého kolena a nohy, ale o 23 dní neskôr získala striebornú medailu v zjazde na ZOH v Pekingu.

Talianka vedie poradie SP v zjazde s 89-bodovým náskokom pred Rakúšankou Stephanie Venierovou. V hodnotení super-G je štvrtá a celkovo piata. Na konte má 24 víťazstiev v prestížnom seriáli. Jej zranenie prichádza takmer presne dva roky pred ZOH v Miláne a Cortine d'Ampezzo, ktoré odštartujú 6. februára 2026.

Za uplynulé týždne utrpela nepríjemný pád hneď pätica celkových víťazov SP. Američanka Mikaela Shiffrinová si po páde v zjazde v Cortine d'Ampezzo poranila ľavé koleno, nemá však poškodené väzy a štartovať by mohla v Soldeu v Andorre, kde je 10. februára na programe obrovský slalom a o deň neskôr slalom.

Federica Brignoneová spadla v rovnakých pretekoch, no nemá žiadne zdravotné problémy. V Jasnej spadla Slovenka Petra Vlhová, ktorej ukončilo sezónu roztrhnutie predného krížneho väzu v pravom kolene. Sezóna sa predčasne skončila aj Francúzovi Alexisovi Pinturaultovi a Aleksandrovi Aamodtovi Kildemu.