Cíti sa dobre a ďakuje fanúšikom. Vlhová absolvovala úspešnú operáciu pravého kolena

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Cíti sa dobre a ďakuje fanúšikom. Vlhová absolvovala úspešnú operáciu pravého kolena
Vlhovú čaká potrebná rekonvalescencia.
Vlhovú čaká potrebná rekonvalescencia.TASR
Petra Vlhová (28) má úspešne za sebou operáciu zraneného pravého kolena. Olympijská šampiónka v slalome sa v nedeľu 4. februára presunula do Švajčiarska a v pondelok predpoludním sa na klinike Hospital di Valais podrobila chirurgickému zákroku, ktorý vykonal vyhľadávaný odborník Olivier Siegrist.

Hlavný tréner slovenskej lyžiarky Mauro Pini v tlačovej správe uviedol: "Operácia bola úspešná, Petra sa cíti dobre, zotavuje sa podľa plánu a ďakuje všetkým fanúšikom, ktorí jej na diaľku držia palce." Bližšie informácie o jej zdravotnom stave poskytne tím v najbližších dňoch.

K úspešnosti celého procesu prispela aj samotná Vlhová. Ešte pred operáciou to potvrdil Richard Galovič, manažér Niké Ski Team Petra Vlhová: "Petra napriek bolestiam a obmedzeniam rozpohybovala kolenný kĺb a posilnila svaly navôkol. Urobila tak maximum, aby bol operačný zákrok úspešný." 

Rodáčka z Liptovského Mikuláša sa zranila počas januárového obrovského slalomu Svetového pohára v Jasnej. V úvodnom kole "obráku" v domácom stredisku spadla a roztrhla si predný krížny väz v kolene. Podľa Piniho si do istej miery poškodila aj meniskus a natiahla mediálny kolaterálny väz.

Osudným sa Vlhovej stalo domáce podujatie v Jasnej.
Osudným sa Vlhovej stalo domáce podujatie v Jasnej.TASR