Podľa Deschampsa sa Francúzi pred finále snažia zabrániť šíreniu vírusu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Podľa Deschampsa sa Francúzi pred finále snažia zabrániť šíreniu vírusu
Francúzi majú pred finále starosti.
Francúzi majú pred finále starosti.Profimedia
Členovia francúzskej futbalovej reprezentácie robia pred finálovým zápasom MS v Katare proti Argentíne maximum pre to, aby sa vírusové ochorenie v ich radoch nešírilo. Choroba prejavujúca sa podobne ako chrípka spôsobila, že piatkový tréning obhajcov titulu vynechala trojica Raphaël Varane (29), Ibrahima Konaté (23) a Kingsley Coman (26).

Tréner Didier Deschamps tak musí pred veľkým zápasom riešiť neočakávanú komplikáciu. "Snažíme sa prijať čo najviac preventívnych opatrení, prispôsobiť sa podľa potreby a pokračovať v príprave na finále. Samozrejme, že by bolo lepšie, keby sa to nedialo, ale s naším zdravotníckym personálom to riešime čo možno najlepšie," nechal sa počuť.

Tréner "Les Bleus" sa podľa vlastných slov cíti zdravotne v poriadku. Či sú okrem spomínanej trojice chorí aj ďalší členovia kádra, komentovať nechcel. "Som na tom dobre. Čo sa týka hráčov, dnes ráno som odišiel z hotela pomerne skoro, všetci ešte spali. Snažíme sa situáciu zvládnuť a zostať pokojní a sústredení," dodal.

Francúzi sa môžu stať iba tretím tímom v histórii MS, ktorému sa podarí obhájiť titul. Finálový duel s Argentínou je na programe v nedeľu od 16:00 v Lusaile.