Skrytou zbraňou Griezmann? Deschamps varuje pred dopingom z tribún

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Skrytou zbraňou Griezmann? Deschamps varuje pred dopingom z tribún
Deschamps neberie Maroko na ľahkú váhu.
Deschamps neberie Maroko na ľahkú váhu. Profimedia
Francúzsko pôjde do stredajšieho semifinále majstrovstiev sveta proti Maroku s maximálnym rešpektom pred súperom, ktorý ničí gigantov.

Francúzski fanúšikovia budú na štadióne Al Bayt v nevýhode proti priaznivcom Maroka. "Les Bleus" vedia, že ich počas celého duelu čakajú pokriky a pískanie.

"Ťažia z obrovskej podpory. Videl som to a hovorili mi o tom aj moji kolegovia. Vieme, že to bude mimoriadne hlučné, patrí to k tomu. Pre nich je to výborné. Budeme musieť byť na pripravení na zápas, ale aj na prostredie," povedal v utorok na tlačovej konferencii tréner Francúzska Didier Deschamps.

Podpora fanúšikov dodávala Maroku, prvému africkému tímu v semifinále majstrovstiev sveta, energiu. Na rozprávkovej ceste medzi štvoricu najlepších Afričania porazili Belgicko, Španielsko a Portugalsko. Francúzsko bude iný odvar kávy.

"Obdivujem a rešpektujem, čo tu dokázali, neostali nič dlžní náhode. Skončili na prvom mieste vo svojej skupine," poznamenal kapitán Francúzov Hugo Lloris.

Priemerné pozície Maročanov v súboji s Portugalskom.
Priemerné pozície Maročanov v súboji s Portugalskom.Opta by Stats Perform / Profimedia

"Majú veľa kvality na ihrisku aj mimo neho - čo sa súdržnosti týka. Prostredie bude nepriateľské, ale my sa pokojne pripravujeme. Potrebujeme zvýšiť svoju úroveň," dodal skúsený gólman.

Maroko hrá veľmi kompaktne vo formácii 4-1-4-1. Pre Francúzsko, ktoré dúfa, že bude prvým tímom, ktorý na MS proti tímu Walida Regraguia skóruje, bude kľúčová trpezlivosť. Celok zo severu afrického kontinentu inkasovalo len raz - vlastný gól proti Kanade.

Najväčšou hrozbou obhajcov triumfu by nemal byť útočník Kylian Mbappé, ktorý bude zbavený priestoru, ale útočník Antoine Griezmann so svojou schopnosťou hrať medzi líniami.

"Je tu ďalší zápas, v ktorom by mal byť dobrý, má schopnosť zmeniť tvár tímu. Môže tak urobiť skrz jeho techniku, dotyk s loptou a faktom, že si užíva vydarený súboj rovnako ako prihrávku," načrtol Deschamps, ktorý očakáva, že Francúzi budú dominovať v štatistike držanie lopty.

Najlepší strelci šampionátu.
Najlepší strelci šampionátu.Opta by Stats Perform

Maroko je veľmi nebezpečné z brejkov a rýchlych útokov. No nie je to jednosečná zbraň. Presne totožným spôsobom by mu mohol ublížiť aj súper.

"Chceme mať loptu, aby sme vytvorili nebezpečenstvo. Videli ste, že v našom stretnutí proti Poľsku ju mali v skutočnosti viac, ako sme očakávali," zamyslel sa kouč Európanov.

"V brejkoch a rýchlych akciách sme rovnako dobrí ako Maroko. Nebudeme sa vzdávať držania lopty, ale keď ju budeme mať, budeme ju musieť využiť," uzavrel.

Na víťaza čaká v nedeľňajšom finále Argentína, ktorá do boja o bronz poslala Chorvátov po utorkovej výhre 3:0.