Priateľstvo z PSG pôjde bokom. Mbappé a Hakimi si budú krížiť cesty

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Priateľstvo z PSG pôjde bokom. Mbappé a Hakimi si budú krížiť cesty
Kamaráti v klube, nepriatelia v Katare. Hakimi a Mbappé budú na tento duel dlho spomínať.
Kamaráti v klube, nepriatelia v Katare. Hakimi a Mbappé budú na tento duel dlho spomínať.Profimedia
Kylian Mbappé (23) a Achraf Hakimi (24) dajú v stredu, keď hrá Francúzsko v semifinále majstrovstiev sveta proti Maroku, svoje priateľstvo bokom.

S Mbappém na ľavom krídle francúzskeho útoku budeme sledovať tuhé boje pri postrannej čiare s pravým obrancom africkej krajiny Hakimim. Hráčom, ktorého si Francúz vzal pod svoje krídla, keď Maročan v roku 2021 prišiel do PSG z Interu Miláno.

"Keď budeme hrať proti Maroku, musím zničiť svojho priateľa," povedal Mbappé ešte v januárovom videu počas výletu do Kataru v rámci zimnej prípravy Paríž Saint-Germain.

"Nakopem ho a ukážem mu to," reagoval Hakimi s úsmevom. Dvojica sedí vedľa seba na cestách lietadlom, hrajú videohry a trávia spolu dovolenky.

Hoci Maroko pravdepodobne nebude mať žiadny špeciálny plán na zastavenie Mbappého, ako to urobilo Anglicko s Kyleom Walkerom pri štvrťfinálovej prehre 1:2, tréner Walid Regragui Hakimimu plne dôveruje.

Porovnanie Mbappého a Hakimiho na turnaji.
Porovnanie Mbappého a Hakimiho na turnaji.Opta by Stats Perform / Profimedia

"Nepochybujem o tom, že Hakimi bude v najlepšej forme, aby svojho kamaráta zastavil," vyjadril sa Regragui na utorňajšej tlačovej konferencii.

Mbappé strelil na týchto MS päť gólov a pridal dve asistencie. Hakimi bol kľúčovým bodom defenzívy Maroka. To v piatich stretnutiach pustilo na svoju bránu len 10 striel.

Hakimi oslávil svoju víťaznú penaltu proti Španielsku v osemfinále napodobňovaním tučniaka. Tančekom, ktorý robí s Mbappém a Sergiom Ramosom v PSG.

Mbappé navštívil Hakimiho v jeho hoteli v Dauhe počas jedného z voľných dní na majstrovstvách sveta. Bol zároveň medzi prvými, ktorí mu zablahoželali, keď sa Maroko kvalifikovalo do štvrťfinále.

Kapitán Francúzska Hugo Lloris je presvedčený, že ich priateľstvo bude na štadióne Al Bayt odložené. Aspoň počas duelu.

"Prednosť má zápas. Aj keď ste priatelia mimo ihriska, sú to majstrovstvá sveta, takže to od seba oddelíte," poznamenal skúsený brankár.