Pogba je po zranení pripravený pomôcť Juventusu, prezradil Allegri

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Pogba je po zranení pripravený pomôcť Juventusu, prezradil Allegri

Paul Pogba sa takmer po roku predstaví v drese Juventusu.
Paul Pogba sa takmer po roku predstaví v drese Juventusu.Profimedia
Stredopoliar "starej dámy" Paul Pogba (29) by sa po zotavení z viacerých zranení mohol v utorok vrátiť na trávniky talianskej Serie A. Juventus čaká mestské derby proti Turínu. O Francúzovom návrate informoval v pondelok kormidelník Massimiliano Allegri (55).

Reprezentant Francúzska sa ešte v septembri podrobil operácii poškodeného menisku. Zákrok ho obral o účasť na neskorších majstrovstvách sveta v Katare. Jediný raz, keď Pogba figuroval na súpiske Juventusu v prebiehajúcom ročníku, bolo 29. januára pri ligovej prehre 0:2 s Monzou. Do súboja z lavičky nezasiahol.

"Paul bude na derby pripravený a v prípade potreby do zápasu zasiahne. Chýba mu však herná prax. Rozprával som sa s ním rovnako, ako s ostatnými hráčmi. Musí pochopiť, že sa nachádzame v dôležitom momente sezóny. Je potrebné, aby mal snahu pomôcť mužstvu v závere ročníka v stopercentnom stave," zdôraznil Allegri.

Zoznam problémov Paula Pogbu.
Zoznam problémov Paula Pogbu.Flashscore

Skúsený lodivod z Toskánska doplnil, že Federico Chiesa sa taktiež vrátil do plnohodnotného tréningového procesu po tom, čo musel pre menšie problémy vynechať ostatné duely. 

"Chiesa s nami trénoval po šiestich dňoch. Povedať, že Pogba môže nastúpiť po 315 dňoch alebo Chiesa, ktorý bol mimo hru 10 mesiacov, sú úplne dve odlišné situácie. Chce to len trochu viac trpezlivosti," upokojoval na predzápasovej tlačovej konferencii fanúšikov 55-ročný kormidelník.

"Leonardo Bonucci je v poriadku. Vzhľadom na jeho dlhšiu absenciu bude v utorok večer sedieť v mojej blízkosti. Napriek tomu, návrat je už teraz dôležitým plusom, keďže ide o kapitána mužstva," dodal Massimiliano Allegri na margo zdravotného stavu kádra.

Jeho zverenci sú pred domácim derby s 32 bodmi na ôsmej priečke tabuľky. O jeden bod pred mestským rivalom z Turína. Ich cieľom je natiahnuť víťaznú sériu súbojov na štyri ligové duely.

"Turín je tím formovaný trénerom Juričom. Má veľmi špecificky herný systém. Veľa útočia, vyvíjajú neustále tlak. Zápasy sú intenzívne, no s takýmito výzvami sa vieme popasovať. Keď dokážeme vyšpičkovať náš výkon, bude to v poriadku," myslí si Allegri. 

Juve prišlo v januári po rozhodnutí súdu o 15 bodov za "podvody pri prestupoch". Hlavný cieľ klubu sa ale nezmenil. "Bez ohľadu na to, čo sa deje mimo ihrisko, získali sme 47 bodov a musíme sa pokúsiť udržať v prvej štvorke, čo bola naša priorita už pred štartom tohto ročníka," uzavrel tréner.

Juventus Turín - Turín