Poker s Mbappém, otáznik nad Messim. Čo vymyslí zraneniami zdecimované PSG na Bayern?

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Poker s Mbappém, otáznik nad Messim. Čo vymyslí zraneniami zdecimované PSG na Bayern?

Najväčšia otázka utorkového večera. Bude Mbappé aspoň na lavičke?
Najväčšia otázka utorkového večera. Bude Mbappé aspoň na lavičke?Profimedia
Vyraďovaciu fázu vo futbalovej Lige majstrov 2022/2023 odštartujú v utorok dva súboje. Šlágrom osemfinálového programu je duel úradujúceho francúzskeho šampióna Paríža St. Germain s rekordným nemeckým majstrom Bayernom Mníchov. Kylian Mbappé (24) laboruje so zraneným stehenným svalom, otázny je aj štart Lionela Messiho (35). V druhom utorkovom zápase sa na San Sire stretne AC Miláno s Tottenhamom Hotspur.

PSG vstupuje do osemfinálovej fázy v nie príliš dobrom rozpoložení. Tím kvária zranenia, okrem Mbappého a Messiho majú zdravotné problémy aj stredopoliari Marco Verratti a Renato Sanches. Navyše v šatni šarapatí črevný vírus, podľa francúzskych médií niektorých hráčov trápili v posledných dňoch bolesti brucha, zvracanie a vyčerpanosť.

V sobotňajšom súboji Ligue 1 na ihrisku AS Monaco začali obrancovia Sergio Ramos a Achraf Hakimi iba na lavičke, vôbec nebol k dispozícii Fabian Ruiz. PSG v improvizovanej zostave podľahol "kniežatám" 1:3 a utrpel štvrtú prehru za ostatných 10 stretnutí. Tréner Christophe Galtier priznal, že má plnú hlavu starostí.

"Proti Monaku nám chýbala intenzita. Taký je súčasný stav mužstva, nedá sa to zakryť. Je bizarné, že niečo také hovorí tréner PSG, ale taká je realita," vyhlásil Galtier. PSG by rado odplatilo Bayernu finálovú prehru v LM z roku 2020 v Lisabone (0:1).

Posledných päť vzájomných meraní síl.
Posledných päť vzájomných meraní síl.Flashscore

Oba tímy sa stretli vo vzájomných dueloch aj v sezóne 2020/2021, vo štvrťfinálovom dvojzápase vtedy uspeli Parížania (3:2, 0:1). Tí sa teraz trápia s maródkou a poklesom formy.

Prehľad stretnutia PSG - Bayern Mníchov na Flashscore

"Mám obavy z utorka. Máme oslabený tím, čelíme problémom. Fanúšikovia sú nahnevaní a ja ich hnev plne chápem," tvrdí kouč PSG, ktorý sa vyjadril aj k absentujúcim hráčom: "Nemyslím si, že Mbappé bude hrať. Čakajú nás aj ďalšie zápasy a nebudeme s ním zbytočne riskovať. Verím, že Verratti, Messi a ďalší hráči nastúpia."

Vlani PSG vypadlo v osemfinále s neskorším šampiónom Realom Madrid, tentoraz by sa chcelo dostať ďalej. V utorok bude čeliť gólovej mašine, Bayern nastrieľal v uplynulých troch dueloch dokopy 11 gólov.

"Samozrejme, Bayern vzbudzuje svojou silou rešpekt. Musíme si zachovať chladnú hlavu. Potrebujeme menej rozprávať a viac robiť, správne analyzovať veci. Samozrejme, moji hráči majú svoju hrdosť, rovnako aj ja," povedal Galtier, na ktorého slová nadviazal stopér Presnel Kimpembe: "Potrebujeme sa zobudiť. Počítajú sa činy, nie slová."

Bayern trikrát za sebou prešiel v LM cez osemfinále, vlani v dvojzápase zdolal rakúsky Salzburg. Na PSG sa naladil víkendovým víťazstvom v Bundeslige nad Bochumom (3:0). Napriek jednoznačnému skóre nebol tréner Julian Nagelsmann úplne spokojný.

"Neukázali sme život, chýbala nám plynulosť. Málo sme sa hýbali. Vypracovali sme si obrovské šance, no chýbala nám presnejšia koncovka. Z oboch strán to nebol dobrý duel. Ak budeme hrať rovnako aj v utorok, nebude nám to stačiť," zdôraznil v rozhovore pre Sky Sport kormidelník Bayernu.

Ten už na začiatku januára zaujal vyjadrením na adresu zranenia Mbappého. Nagelsmann neverí, že najlepší strelec MS v Katare proti Bayernu nenastúpi, podľa neho hrá PSG "iba poker". "Ak chceme uspieť, musíme podať v Paríži špičkový výkon, aj keby Mbappé nehral," poznamenal Nagelsmann v sobotu.

Poker s Mbappém pokračuje.
Poker s Mbappém pokračuje.Flashscore

Okrem dlhodobo absentujúcich Sadia Maného či Manuela Neuera trápi zranenie aj Thomasa Müllera. Ten dal prvý gól proti Bochumu, no v polčase striedal. "Naznačil, že má trochu problémy s lýtkovým svalom. Verím však, že to nebude nič vážne. Nevyzerá to zle. Striedal som ho viac z preventívnych dôvodov, nechceli sme riskovať," uzavrel kouč Bavorov.