Poprad angažoval obrancu Podlipnika, Jendek novým trénerom Martina

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Poprad angažoval obrancu Podlipnika, Jendek novým trénerom Martina

Jendek povedie martinský klub.
Jendek povedie martinský klub. TASR
Do kádra hokejistov HK Poprad zamieril slovinský obranca Matič Podlipnik (30). Novým hlavným trénerom HK Martin sa stal Rudolf Jendek (50).

Zadák začal sezónu 2022/2023 v Spišskej Novej Vsi. V polovici októbra však v klube skončil, odvtedy bol bez angažmánu. Po piatich zápasoch mal bilanciu dve asistencie, štyri plusové body a štyri trestné minúty. Na ľadoch slovenskej extraligy už hral aj za Slovan Bratislava.

"Rýchlo a korektne sme dohodli na podmienkach. Popradu chcem pomôcť, aby sme do konca základnej časti získali čo najviac výhier a v play-off sa pokúsili o čo najdlhšiu sezónu. Z kabíny sa poznám s Oldrichom Kotvanom, väčšinu ostatných si pamätám ako súperov," poznamenal Podlipnik. Po jeho príchode je v popradskom kádri sedem legionárov, pričom presne toľko ich môže zasiahnuť do jedného zápasu.

Rudolf Jendek je novým hlavným trénerom HK Martin hrajúceho druhú najvyššiu súťaž Tipos SHL. Bývalý obranca má za sebou 728 štartov v našej extralige so ziskom štyroch titulov. Po ukončení hráčskej kariéry pôsobil šesť sezón na lavičke Slovana ako asistent, štyri z nich boli v KHL. Ako hlavný kouč viedol Modré Krídla Slovan a extraligovú Banskú Bystricu.