Poslednú trofej pre United priniesol Mourinho. Po piatich rokoch to chce zmeniť ten Hag

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Poslednú trofej pre United priniesol Mourinho. Po piatich rokoch to chce zmeniť ten Hag

Poslednú trofej pre United priniesol Mourinho. Po piatich rokoch to chce zmeniť ten Hag.
Poslednú trofej pre United priniesol Mourinho. Po piatich rokoch to chce zmeniť ten Hag.Reuters
Manchester United má dobrú príležitosť získať prvú trofej od roku 2017, povedal v utorok na predzápasovej tlačovej konferencii manažér "Red Devils" Erik ten Hag (52). V stredu večer nastúpi jeho celok na prvý zápas semifinále Ligového pohára proti Nottinghamu Forest.

Fanúšikovia kritizujú United za klubové suchoty. Bolo to naposledy ešte pod Josém Mourinhom v 2017, čo 20-násobný anglický šampión získal trofeje, keď vyhral Európsku ligu a Ligový pohár.

Prehľad zápasu Nottingham Forest - Manchester United

United si odvtedy prešli mnohými krkolomnými kauzami. V aktuálnej sezóne sa pod ten Hagom výrazne zlepšili a sú jediným anglickým tímom, ktorý sa v tejto sezóne udržal v štyroch súťažiach - Premier League, Ligový pohár, FA Cup a Európska liga.

"Celé to je o vyhrávaní trofejí. Máme na to dobrú šancu, ale musíme ísť od zápasu k zápasu. Teraz je pred nami dvojzápas s Forest. Musíme sa sústrediť na prvý duel a nemyslieť ani o krok dopredu, pretože nás to rozruší. V stredu je jediným cieľom zvíťaziť," poznamenal holandský kouč.

Ten Hag zároveň vyhlásil, že jeho zverenci sa už preniesli cez porážku 2:3 od lídra ligy Arsenalu. Priznal tiež, že dvihnúť trofej nad hlavu by znamenalo pre každého veľmi veľa.

"V kariére som mal šťastie, vyhral som niekoľko trofejí a je to úžasné, špeciálne aj pre fanúšikov. Naši priaznivci s tým majú tiež skúsenosti a veľké zážitky, najmä tí starší. Teraz prežíva Manchester United obdobie bez trofeje. Musíme urobiť všetko pre to, aby sme doniesli do klubu pohár."

Holanďan potvrdil, že Diogo Dalot, Jadon Sancho a Anthony Martial budú naďalej nedostupní, ale Casemiro je opäť k dispozícii po odpykaní si jednozápasového zákazu v lige. Odveta je na programe v stredu 1. februára na Old Trafford.