Poznáme rebríček najlepších útočníkov. Na čele je snajper Bayernu Kane

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Poznáme rebríček najlepších útočníkov. Na čele je snajper Bayernu Kane

Kane sa v Nemecku udomácnil okamžite.
Kane sa v Nemecku udomácnil okamžite.Profimedia
Harry Kane (30) je podľa Football Observatory momentálne najlepším zakončovateľom svetového futbalu. Hráč Bayernu Mníchov sa dostal na čelo rebríčka, ktorý minulý týždeň zverejnilo švajčiarske výskumné centrum a do ktorého sú zaradení hráči zo 65 líg z celého sveta.

Údaje zohľadňujú strelecké pokusy a góly strelené v aktuálnej európskej sezóne (t. j. po júli tohto roka). Kane je na čele rebríčka s priemerom 1,57 gólu na zápas a 37-percentnou úspešnosťou streľby.

Na druhom mieste je mexický útočník Feyenoordu Santiago Giménez (1,4 gólu na zápas a 33-percentná miera premieňania šancí). Na treťom mieste sú Jude Bellingham z Realu Madrid a Simon Banza z Bragy. V prvej desiatke sa nachádzajú aj Lautaro Martínez, Erling Haaland, Olivier Giroud a Kylian Mbappé.

Zaujímavý je úpadok Brazílie. V prvej stovke najlepších svetových snajperov je v súčasnosti len päť Brazílčanov a nie sú to veľmi známi futbalisti:

20. miesto: Juninho Vieira z Qarabagu (azerbajdžanská liga)51. miesto: Jairo z Pafosu (cyperská liga)74. miesto: Erik Lima, z Machida Zelvia (druhá japonská liga)92. miesto: Wendell z Porto B (portugalská druhá liga)95. miesto: Anderson Lopes z Yokohama Marinos (japonská liga)

Index berie do úvahy len domáce ligy a zahŕňa hráčov, ktorí odohrali aspoň 720 minút vo svojej lige.