Pred derby má AC nelichotivú formu, v januári inkasovalo až osemnásť gólov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Pred derby má AC nelichotivú formu, v januári inkasovalo až osemnásť gólov

Dokáže tréner Pioli dostať svoj tím z krízy?
Dokáže tréner Pioli dostať svoj tím z krízy?Reuters
AC Miláno je síce obhajcom talianskeho titulu, ale prežíva veľmi zlú sezónu. Nevyhral šesťkrát po sebe a vypadol z boja o tohtoročné Scudetto. Derby proti Interu však môže byť zlomom.

Futbalisti AC vyhrali posledné dva milánske boje a ak by uspeli aj v nedeľu, tak číslo tri by bola najdlhšia šnúra od rokov 2002 až 2004, keď toto mužstvo uspelo štyrikrát po sebe. Prvýkrát od sezóny 2010/11 ovládlo AC obe stretnutia ročníka.

Teraz je však tím trénera Pioliho v kríze, nevyhral štyri zápasy v Serii A po sebe a naposledy doma podľahol Sassuolu vysoko 2:5. Nedeľné derby prichádza zhruba dva týždne od vzájomného súboja s Interom v Superpohári, ktorý "Nerrazuri" ovládli jasne 3:0.

AC Miláno inkasovalo počas januára až osemnásť gólov, pričom dvanásť z nich bolo v posledných troch zápasoch. Nikdy v histórii sa nestalo, aby tento klub dostal v jednom mesiaci viac presných zásahov.

"Keď dostaneme facku, tak nie sme schopní zareagovať. Všetko, čo nám dva roky fungovalo, teraz nefunguje. Musíme urobiť správne zmeny a rozhodnutia pre dobro tímu," povedal Pioli.

Proti hrá aj nabitý program. Blížia sa ďalšie ťažké ligové boje, napríklad s Atalantou či dvojzápas osemfinále Ligy majstrov, v ktorom AC narazí na Tottenham Hotspur.

Ani Inter nie je najpresvedčivejší, nedávno nestačil na Empoli a remizoval s Monzou. Napriek tomu ho posledná výhra proti Cremonese posunula na druhé miesto tabuľky.

Inter inkasoval doma v tejto sezóne iba päť gólov, čo je najmenej spomedzi všetkých mužstiev a iba Neapol ich získal na vlastnom štadióne viac (28). Mužstvo trénera Inzaghiho ich má 24 z desiatich vystúpení. Zároveň je jediným talianskym celkom, ktorý súčasne ešte bojuje v Lige majstrov aj Coppa Italia. "Milionárska súťaž" ho spojila s Portom.