Prešov prehral aj štvrtý duel v Európskej lige, tentokrát s Göppingenom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Prešov prehral aj štvrtý duel v Európskej lige, tentokrát s Göppingenom
Na snímke v skoku Roman Carapkin.
Na snímke v skoku Roman Carapkin.Profimedia
Hádzanári Tatrana Prešov prehrali aj vo štvrtom zápase základnej A-skupiny Európskej ligy. V utorok podľahli nemeckému tímu Frisch Auf Göppingen 24:34.

Slovenský šampión predtým prehral doma s Benficou Lisabon (25:29), v Montpellieri (30:41) a doma so Schaffhausenom (31:37).

Prešovčania sú aktuálne v tabuľke predposlední a najbližšie sa v EL predstavia 6. decembra na palubovke posledného maďarského klubu KKFT Veszprém.

Európska liga, A-skupina, 4. kolo:

Frisch Auf Göppingen - Tatran Prešov 34:24 (19:8)

Najviac gólov: Gulliksen 6, Hermann 4, Sarač 4 - Ivanovič 11, Davidovič 6, Lopez 2.

Rozhodovali: Nygaard, Pedersen (obaja Dán.), vylúčení: 2:1, 7m hody: 3/1 - 6/4

Hlasy aktérov zápasu:

Marek Gernát, tréner Tatrana: "Na zápas, na ktorý sme mali byť najlepšie pripravení, sme prišli bez zdvojených – strojených postov na spojkách, uťahaní z náročného zápasu v Lovosiciach i náročnej cesty. Samozrejme, hneď sa to prejavilo v prvom polčase, keď sme nemali energiu na súboje jeden na jedného v obrannej fáze. V útoku sme sa všetko snažili hrať jedna na jedna, v čom bol súper veľmi kvalitný. Pivota nám zatvárali, zdvojovali. Nevedeli sme sa odtiaľ vôbec presadzovať."

"Nemali sme jednu dohrávku do krídla, čiže kvalita na súperovej strane bola veľká. Keď vytvorili tlak z druhej vlny, boli čisté dohrávky do veľkých uhlov, do krídel a z toho sa presadzovali. Prvý polčas bol veľmi zlý, v druhom sme si povedali, že musíme zabojovať o každú loptu a hrať do 60. minúty. Veľká vďaka chlapcom, že to nezabalili a zápas sa neskončil väčším rozdielom. Samozrejme, súper prestriedal, ale išli sme gól na gól a druhý polčas aj vyhrali."

Marko Davidovič, hráč Tatrana: "V prvom rade gratulujem súperovi k zaslúženému víťazstvu. V prvom polčase bolo proti nim vskutku ťažké hrať. Hrali vynikajúcu druhú vlnu, boli rýchli. V druhom polčase sme už ukázali, že hádzanú vieme hrať aj my. Nemali sme ale dostatok energie, máme za sebou v tejto sezóne už veľa zápasov, chýbalo nám viacero hráčov a je to takto ťažké. Verím, že nabudúce ukážeme skôr to, čo sme predviedli v druhom polčase."

Ďalšie výsledky A-skupiny:

Kadetten - Benfica Lisabon 26:25 (13:12)

Veszprém KKFT - Monpellier 31:39 (16:25)

Tabuľka skupiny A Európskej ligy.
Tabuľka skupiny A Európskej ligy.Flashscore