Tatran bol Benfice dôstojným súperom. Zlomil to záver polčasu, vraví Urban

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Tatran bol Benfice dôstojným súperom. Zlomil to záver polčasu, vraví Urban
Tatran bol Benfice dôstojným súperom. Zlomil to záver polčasu, vraví Urban
Tatran bol Benfice dôstojným súperom. Zlomil to záver polčasu, vraví UrbanProfimedia
Hádzanárov Tatrana Prešov mrzel najmä nevydarený záver prvého polčasu, ktorý ich stál lepší výsledok v úvodnom zápase Európskej ligy.

S obhajcom titulu Benficou Lisabon prehrali, no od divákov si vyslúžili potlesk za oduševnený výkon. "Klobúk dolu pred naším mužstvom. Nezlomili sme sa a bojovali sme až do konca," poznamenal Lukáš Urban, ktorý bol so 6 gólmi najlepší strelec Tatrana.

Benfica bola favorit zápasu a túto pozíciu potvrdila už v prvom polčase. Vypracovala si aj 8-gólový náskok, no Prešovčania viackrát znížili a neboli ďaleko od prekvapenia. Ako rozhodujúci sa však ukázal záver prvého polčasu.

Prešovčanom nevyšlo od stavu 9:10 viacero ofenzívnych akcií, inkasovali päť gólov a šesťgólové prvopolčasové manko sa ukázalo ako priveľké. "Myslím si, že sme sa na zápas dobre pripravili. Škoda tých posledných 7-8 minút zo záveru prvého polčasu, kde nám ušli z jedného gólu na šesť. Myslím si, že tam sa zlomil zápas," uviedol Urban.

Portugalský tím splnil úlohu favorita aj napriek náročnému programu, ktorý predchádzal zápasu s Tatranom. Hráči Benficy sa na Slovensko presunuli po tom, čo absolvovali debut na prestížnom podujatí Globe v saudskoarabskom Dammane.

V konkurencii 12 najúspešnejších tímov jednotlivých kontinentov štartoval na základe voľnej karty a napokon obsadil 7. miesto. Benfica potvrdila na palubovke Tatrana pozíciu jedného z najlepších tímov Európy.

"Benfica má veľmi vysokú kvalitu. Nemôžeme sa s nimi porovnávať, ale môžeme podať bojovný výkon ako dnes. Kvalitatívne je Benfica niekde inde a pre mňa je favorit nielen našej skupiny, ale celej súťaže," netajil tréner Radoslav Antl.

Jeho zverenci nastúpia na ďalší zápas EL proti ďalšiemu z favoritov skupiny. Duel na palubovke francúzskeho Montpellieru je na programe 1. novembra.

Európska liga - prvé zápasy skupiny A:

Tatran Prešov - Benfica Lisabon 25:29

Göppingen - Veszprémi KKFT 46:30

Kadetten - Montpellier 28:30