Prešovskí hádzanári vstúpili do Európskej ligy prehrou s Benficou

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Prešovskí hádzanári vstúpili do Európskej ligy prehrou s Benficou
Rábek sa snaží presadiť cez brániaceho Rahmela.
Rábek sa snaží presadiť cez brániaceho Rahmela.Profimedia
Hádzanári Tatrana Prešov prehrali vo svojom úvodnom zápase základnej A-skupiny Európskej ligy s Benficou Lisabon 25:29. Obhajcovi titulu vzdorovali po celý zápas, no sedemgólové manko z úvodu druhého polčasu už nedokázali stiahnuť. Ďalší zápas EL odohrajú 1. novembra vo francúzskom Montpellieri.

Tatran Prešov - SL Benfica Lisabon 25:29 (9:15)

Lukáš Urban okamžite odpovedal na úvodný gól súpera, ale od stavu 1:1 už boli vo vedení iba hostia. Prešovčania im dlho nedovoľovali odskočiť na výraznejší rozdiel a favoritovi statočne vzdorovali. Hostia viedli o tri góly prvýkrát v 12. minúte po góle Rahmela (4:7), no Tatran viackrát dotiahol na rozdiel jediného. Od stavu 9:10 mu však vôbec nevyšiel záver prvého polčasu, keď inkasoval päť gólov po sebe (9:15).

Hostia si počas druhého dejstva viackrát vytvorili aj osemgólový náskok a to ešte Tatran niekoľkokrát podržal brankár Colodeti. Druhá polovica druhého polčasu však patrila Prešovu. Do zápasu sa vrátil tromi gólmi od stavu 19:27 a na zásah hostí na 22:28 zareagoval skorigovaním na 25:28. Fanúšikovia hnali domáci tím za ďalšími gólmi, ale tomu už nezostal čas vyrovnať.