Prestúpili a žiaria. TOP 10 hráčov, ktorí v nových kluboch podávajú skvelé výkony

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Prestúpili a žiaria. TOP 10 hráčov, ktorí v nových kluboch podávajú skvelé výkony

Jude Bellingham si podmanil Real Madrid i celú La Ligu.
Jude Bellingham si podmanil Real Madrid i celú La Ligu.Profimedia
Nie každý prestup naplní očakávania. Flashscore Správy však vybrali desať mien, ktoré po letnej zmene dresu žiaria a udivujú celú futbalovú Európu.

Jude Bellingham

Je ťažké uveriť, že anglický stredopoliar má len 20 rokov. Po príchode do Realu Madrid odohral desať zápasov, v ktorých strelil desať gólov. To dokázal iba Cristiano Ronaldo. Navyše prekonal aj jeho rekord, keďže v úvodných ôsmich ligových vystúpeniach sa Bellingham postaral o osem zásahov, zatiaľ čo Portugalčan mal na konte o jeden menej.

Bývalý hráč Dortmunudu dostal od trénera Ancelottiho voľnosť v podhrotovej pozícii, tú si užíva naplno v prospech tímu. Predovšetkým strieľa góly, ale takisto hrá výborne pri zrode akcií, má skvelý prehľad, vie nebezpečne prihrávať a je doslova nezastaviteľný v situáciách jeden proti jednému. Kde má tento chlapec strop, to defenzívy súperov ani nechcú vedieť.

Bellingham má na začiatku sezóny úžasné štatistiky.
Bellingham má na začiatku sezóny úžasné štatistiky.Flashscore

Serhou Guirassy

Pomerne neznámy útočník, o ktorom sa nehovorí až tak, ako by si zaslúžil. Dvadsaťsedemročný futbalista z afrického štátu Guinea počas minulej sezóny strelil za Stuttgart dokopy štrnásť gólov, presne rovnaký počet má na konte už teraz. Guirassy sa presadil v siedmich z deviatich vystúpení, z toho dvakrát zaznamenal hetrik a tri raz vsietil po dva presné zásahy.

Aktuálne má na čele tabuľky strelcov Bundesligy trinásť gólov, jeden pridal v DFB Pokale. Nik iný v popredných ligách v rámci celej Európy na tom nie je lepšie. Jeho obrovskou zásluhou je Stuttgart na skvelom druhom mieste a má druhú najlepšiu ofenzívu (22). V priemere strelí gól každých 49 minút. Rodák z Arles síce za VfB hral aj počas predošlého ročníka, ale na hosťovaní z Rennes.

Guirassy chytil neuveriteľné formu, toto sú jeho čísla z Bundesligy.
Guirassy chytil neuveriteľné formu, toto sú jeho čísla z Bundesligy.Flashscore

Victor Boniface

Xabi Alonso robí v Leverkusene zázraky na počkanie, reprezentačnú prestávku bude Bayer tráviť na čele s 19 bodmi. Vzhľadom na výborné výsledky musia vyskočiť aj jednotlivci. Vyzdvihnúť by sa dal napríklad Granit Xhaka, ale hviezdou ofenzívy je nigérijský kanonier, ktorý v lete prišiel z belgického tímu Royale Union SG.

Počas úvodných siedmich duelov Bundesligy stihol streliť sedem presných zásahov a dva razy asistoval. Okrem toho sa presadil aj v Európskej lige a DFB Pokale. K presnému zásahu prispeje gólom či asistenciou priemerne každých 57 minút.

Boniface sa počas siedmich zápasov Bundesligy pričinil o deväť gólov.
Boniface sa počas siedmich zápasov Bundesligy pričinil o deväť gólov.Flashscore

James Maddison

Aj keď bol v lete kritizovaný, že si vybral Tottenham a nie Newcastle, s ktorým by hral Ligu majstrov, tak sa zdá, že to bol dobrý ťah, pretože Spurs predvádzajú pekný futbal a Maddison je jeho hlavnou postavou. Fanúšikovia Spurs už pomaly zabudli, že odišiel Harry Kane, pretože šikovný tvorca hry je s piatimi prihrávkami najlepším asistentom v Premier League.

Počas ôsmich zápasov k tomu pridal dva góly a jeho priemerné hodnotenie podľa Flashscore je 8,1. Maddison má navyše najviac prihrávok do šestnástky a vytvorených šancí v celej najvyššej anglickej súťaži.

Dominik Szoboszlai

Liverpool ho bude milovať. To už sa aj pomaly deje, pretože tretí maďarský futbalita v histórii klubu predvádza od úvodu skvelé výkony. Akoby ani nepotreboval čas, aby si zvykol na podmienky v Premier League. Dokonca sa objavujú porovnania s legendárnym Stevenom Gerrardom. Szoboszlai bol síce v Lipsku cenený hlavne pre svoje ofenzívne chúťky, ale potvrdzuje, že vie zahrať aj smerom dozadu.

Stáva sa z neho klasický box-to-box stredopoliar. Do reprezentačnej prestávky strelil dva góly a pravidelne dostáva jedny z najvyšších známok zo všetkých hráčov v súťaži. Navyše má len 22 rokov, čo znamená obrovský priestor na zlepšovanie sa. Jeho ľavá noha pritom už teraz dokáže produkovať poriadne jedovky.

Declan Rice

V podstate iba Bellingham bol v lete žiadanejším artiklom na prestupovom trhu ako vtedajší kapitán West Hamu. Napriek veľkému záujmu Manchestru City si Rice vybral Arsenal, ten za neho zaplatil až 116,6 milióna eur.

Od začiatku svojho pôsobenia na štadióne Emirates naplno preukazuje prednosti v podobe líderstva a perfektného ovládania stredu poľa. Smerom dozadu je prakticky neomylný. Výraznú úlohu hrá pri rozohrávke a prechodu do útoku. Nie nadarmo sa ozývajú hlasy, podľa ktorých môže byť pomyselným jazýčkom na váhach pri prípadnom titule.

Romelu Lukaku

Počas posledných sezón Belgičan plnil titulky hlavne tým, ako znova zahodil stopercentné šance. MS v Katare či finále Ligy majstrov mohli vyzerať úplne inak, keby sa vo vyložených situáciách nepomýlil. Chelsea ho poslala na ďalšie hosťovanie a to mu sadlo na jednotku. Znova sa potvrdzuje, že José Mourinho je jednoducho "špeciálny".

Jeho zásluhou Lukaku v Ríme ožil, strieľa jeden gól za druhým. Presadil sa v šiestich z doposiaľ ôsmich odohraných zápasov za AS, zaznamenal sedem gólov. Iba dvaja hráči ich majú v doterajšom priebehu sezóny talianskej Serii A na konte viac.

Lukaku má fantastické čísla aj v národnom tíme.
Lukaku má fantastické čísla aj v národnom tíme.Flashscore

Isco

Deväť mesiacov nemal klub, trénoval individuálne, ale keď sa dohodol na zmluve s Betisom, tak to vôbec nebolo poznať. Hneď v úvodných štyroch stretnutiach za sevillský tím bol vyhlásený najlepším hráčom stretnutia a výraznou mierou sa činil pri prakticky všetkom nebezpečnom.

Doposiaľ má na konte síce len jeden ligový gól a asistenciu, ale zo štatistického pohľadu nie je vždy poznať všetko pozitívne, čo v zápasoch predvedie. K tomu pridal víťazný presný zásah počas stretnutia Európskej ligy do siete Sparty. Dlhoročný hráč Realu Madrid dokazuje, že zo svojho umenia nič nezabudol. Ako hovoril pred podpisom zmluvy, chce nájsť miesto, kde sa bude baviť futbalom. Presne to sa mu podarilo. Ťažia z toho obe strany.

Harry Kane

Jedna z najdlhších prestupových ság v histórii futbalu skončila odchodom anglického kanoniera za sto miliónov eur z Tottenhamu do Bayernu. Kane si rýchlo s Bundesligou potykal a začal páliť ostrými. V snahe získať cenu pre najlepšieho strelca má nečakane dvoch silných súperov, o ktorých sme sa už vyjadrili - Guirassy a Boniface.

Napriek tomu musia byť v Bavorsku nadmieru spokojní s tým, ako nemalý balík peňazí investovali. V siedmich ligových dueloch strelil osem gólov, k čomu pridal štyri asistencie. Zaskvel sa predovšetkým "päťbodovým" koncertom proti Bochumu (3+2). V Lige majstrov skóroval do siete Manchestru United, teda tímu, ktorý ho v lete tiež chcel získať.

Kane si veľmi rýchlo zvykol na pôsobenie v Bundeslige.
Kane si veľmi rýchlo zvykol na pôsobenie v Bundeslige.Flashscore

João Cancelo

Portugalský krajný obranca dlhodobo patrí medzi najlepších na svojom poste, ale ani to nestačilo Guardiolovi, aby si ho ponechal v tíme. V predošlom ročníku hosťoval v Bayerne, teraz je súčasťou Barcelony. Žiari najmä smerom dopredu.

Aj keď naposledy zbieral hlavne žlté karty, počas šiestich ligových duelov si pripísal dva góly a asistenciu, čo sú na beka skvelé čísla. Jeho príchod bol pre "Blaugranas" rovnakou ranou do čierneho ako angažovanie menovca Joãa Félixa. Šikovný útočník, rovnako hosťujúci, ale z Atlética, strelil tri góly a dvakrát presný zásah pripravil.